Τι σημαίνει το Brexit για τα ζώα της Μεγ. Βρετανίας - Free Sunday
Τι σημαίνει το Brexit για τα ζώα της Μεγ. Βρετανίας

Τι σημαίνει το Brexit για τα ζώα της Μεγ. Βρετανίας

Το ενδεχόμενο Brexit, η αποχώρηση της Μεγάλης Βρετανίας από την Ε.Ε, έχει μονοπωλήσει την αρθογραφία σε παγκόσμιο επίπεδο. Αναλυτές, επιστήμονες και δημοσιογράφοι προσπαθούν να προβλέψουν τι θα σημάνει οικονομικά, κοινωνικά, πολιτικά, στρατιωτικά για τη χώρα και την Ευρώπη η ενεργοποίηση του άρθρου 50. Οι επιπτώσεις, ωστόσο, αφορούν και το ζωικό πληθυσμό του Βασιλείου.
 
Το σωματείο για τα δικαιώματα των ζώων «Compassion in World Farming» άμεσα εξέφρασε τους φόβους του σχετικά με την εξαγωγή ζώων. Η Ε.Ε απαγορεύει την πρακτική και η ενδεχόμενη αποχώρηση της Αγγλίας θα σημάνει και κατάργηση του αντίστοιχου νόμου.
 
Αντίστοιχα ο «Buglife», ένα οργανισμός αφιερωμένος στα ασπόνδυλα ζώα, όπως οι μέλισσες και τα σαλιγκάρια, σημείωσε πως «το Brexit θα έβαζε σε σοβαρό ρίσκο τη διατήρηση της άγριας ζωής».
 
Το blog «Animalista Untamed» υπενθύμισε πως οι κοινοτικοί κανονισμοί έχουν αυστηρούς νόμους όσο αφορά τα πειράματα στα ζώα στην κοσμετολογία, κανονισμοί που δεν θα έχουν πλέον ισχύ αφού στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν έχουν ψηφιστεί από τη Βουλή των Λόρδων. 
 
Τέλος, η ομάδα «Sentience Politics στην ανακοίνωση της αναφέρει πως 1 δις ζώα κάθε χρόνο θανατώνονται στην βρετανική επικράτεια για φαγητό, ένδυση, εμπόριο και πειράματα. Για όλες τις προηγούμενες ενέργειες ακολουθείται η κοινοτική νομοθεσία. Ένα Brexit θα δημιουργήσει χάος μέχρι να καλυφθεί το νομοθετικό κενό που θα προκύψει.