Μήπως η γάτα σου βαριέται; (video) - Free Sunday
 Μήπως η γάτα σου βαριέται; (video)

Μήπως η γάτα σου βαριέται; (video)

Καταρχήν πως μπορούμε να εξακριβώσουμε αν πράγματι η γάτα μας βαριέται; Αν, λοιπόν, συνηθίζει να σας ξυπνάει κατά τη διάρκεια της νύχτας, αν πατάει το τηλεκοντρόλ, σκαλίζει τα ντουλάπια της κουζίνας, μυρίζει τα σιφώνια του μπάνιου και τρυπώνει στα ράφια αυτό τότε σημαίνει πως αναζητάει «συγκινήσεις». Ωστόσο, η επινοητικότητα της γάτας σας μάλλον ενοχλεί εσάς.

Πολλές, επίσης, γάτες έχουν πιο έντονες και σοβαρές για την υγεία τους αντιδράσεις στη βαρεμάρα, όπως αίμα στην ούρηση, ούρηση εκτός άμμου, νευρολογικά και δερματολογικά προβλήματα. Όλα τα παραπάνω μπορεί να σχετίζονται με την έλλειψη ενδιαφέροντος στο σπίτι.

Λανθασμένα η γάτα θεωρείται κατοικίδιο περιορισμένων αναγκών. Η γάτα, αν και θεωρητικά έχει εξημερωθεί, παραμένει ένα άγριο ζώο με προαιώνια ένστικτα και είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς κυνηγούς του ζωικού βασιλείου.

Αυτό το τελευταίο κρατήστε το. Ακόμα και σολομό να  ταΐζετε τη γάτα της η νοστιμιά του δεν συγκρίνεται με το κυνήγι μιας σαύρας. 

Καθώς, όμως, οι ελληνικοί δρόμοι δεν είναι ακριβώς φιλόξενοι για τους μικρούς μας φίλους μπορείτε να διασκεδάσετε την ανία της γάτας σας ακόμα και μέσα στο διαμέρισμα. 

Στο σάιτ www.hauspanther.com/ θα βρείτε από ονυχοδρόμια μέχρι πολύπλοκες κατασκευές, σαν μικρές πολυκατοικίες, που μπορεί η γάτα σας να τρυπώνει και να κρύβεται, αλλά και τα λεγόμενα food puzzles, που μετατρέπουν την τροφή σε κυνήγι.

Ακόμα και αν κάποια από αυτά δεν έχετε την ευχέρεια να τα αγοράσετε,  μπορείτε να δανειστείτε ιδέες για να τα κατασκευάσετε μόνοι σας. 

Επιπλέον ιδέες στα video που ακολουθούν.