Βενιζέλος , Σαμαράς και Καστανίδης με έβαλαν φυλακή, λέει ο Άκης στην απολογία του - Free Sunday
Βενιζέλος , Σαμαράς και Καστανίδης με έβαλαν φυλακή, λέει ο Άκης στην απολογία του

Βενιζέλος , Σαμαράς και Καστανίδης με έβαλαν φυλακή, λέει ο Άκης στην απολογία του

Σε «κατασκευασμένα στοιχεία» απέδωσε την πρωτόδικη καταδίκη του  για την υπόθεση των προμηθειών από εξοπλιστικά προγράμματα, ο Άκης Τσοχατζόπουλος κατά την απολογία του στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων 
Ο πρώην υπουργός Άμυνας, επανέλαβε στην απολογία του ότι είναι αθώος και είπε ότι  «έχουν ειπωθεί απίθανα πράγματα από εισαγγελείς, μόνο και μόνο για να.. κάνουν τη δουλειά τους» και «δόθηκε η εντύπωση ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι μία σφηκοφωλιά, όπου έμπαιναν οι πράκτορες όπλων και έδιναν μίζες δεξιά και αριστερά.. Όταν εκφυλίζεται η Δικαιοσύνη από τέτοιους λειτουργούς, δεν γίνεται δουλειά».
Ο Άκης Τσοχατζόπουλος έκανε λόγο για «ανίερη συμμαχία Σαμαρά-Βενιζέλου», που τον οδήγησε στη φυλακή και απέδωσε σε  μεθόδευση του Χάρη Καστανίδη την καταδίκη για το «πόθεν έσχες» ενώ χαρακτήρισε τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη, «ξεπερασμένο και συντηρητικό» τονίζοντας ότι για τις αγορές των Ενόπλων Δυνάμεων «δεν αποφασίζει ο υπουργός».
«Με απόφαση του ΚΥΣΕΑ και σύμφωνη γνώμη του Κ. Σημίτη αποφασίστηκε η αναδιοργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων και καταλήξανε σε νέα οπλικά συστήματα και 100.000 ένοπλους άνδρες. Φέραμε την τεχνολογία στην Ελλάδα», είπε ο κ.Τσοχατζόπουλος, ο οποίος προανήγγειλε ότι θα προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για να δικαιωθεί.
«Μπορώ να κοιτάξω τον άλλο κατάματα και να του πω την άποψή μου», είπε ο πρώην υπουργός, ο οποίος σε πρώτο βαθμό έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 20 ετών για «μίζες» από την προμήθεια των υποβρυχίων και των TOR M1.