Ξεκίνησε η «απολογία» Παππά στην Επιτροπή θεσμών και Διαφάνειας (live) - Free Sunday
Ξεκίνησε η «απολογία» Παππά στην Επιτροπή θεσμών και Διαφάνειας (live)

Ξεκίνησε η «απολογία» Παππά στην Επιτροπή θεσμών και Διαφάνειας (live)

Απαντήσεις στις καταγγελίες της αντιπολίτευσης για τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες δίνει από τις 10, κατά την ακρόαση του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ο Υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς.

Ο κ. Παππάς καλείται στη επιτροπή μετά από σχετικό αίτημα που κατέθεσαν η ΝΔ και ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος εκ μέρους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με αφορμή την υπόθεση Καλογρίτσα.

Στην έναρξη της διαδικασίας απορρίφθηκε με τις ψήφους της πλειοψηφίας (11 έναντι 9) το αίτημα της ΝΔ για ακρόαση από την Επιτροπή Θεσμών των προσώπων που εμπλέκονται στην διαγωνιστική διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών καθώς κρίθηκε ότι το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ικανοποιείται σε μεγάλο βαθμό, λόγω της αποδοχής της παρεμφερούς πρότασης του Ευ. Βενιζέλου, βάσει της οποίας, κλήθηκε σε ακρόαση ο κ.Παππάς.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξαν ότι υφίσταται δικαστική διαδικασία, μετά τη μήνυση που υπέβαλε η ΝΔ.

Ο Υπουργός Επικρατείας αναμένεται να υποστηρίξει ότι η σημερινή κυβέρνηση εφάρμοσε τις προβλέψεις του Συντάγματος και απέδωσε στα δημόσια ταμεία πάνω από 250 εκατ. ευρώ.

Από την πλευρά η αντιπολίτευση θα αναπτύξει την επιχειρηματολογία της για τη νέα «διαπλοκή» και την απόπειρα για χειραγώγηση της Δικαιοσύνης.

Στις επόμενες συνεδριάσεις της επιτροπής θα εξεταστούν οι τέσσερις τελικοί υπερθεματιστές του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών.

Χθες ο πρόεδρος της ΝΔ είπε για το νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες, ότι «ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για σύγκρουση με τη διαπλοκή, αλλά ο κ. Τσίπρας δρομολόγησε τη δικιά του διαπλοκή και έχτισε ένα νέο τρίγωνο διαπλοκής» χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτο» το νόμο Παππά και επαναλαμβάνοντας θα καταργηθεί αμέσως από την κυβέρνηση της ΝΔ».

«Θα επιτρέψουμε να υπάρχουν περισσότερα κανάλια να ανταγωνίζονται μεταξύ τους και να μη χάνονται θέσεις εργασίας», είπε ο κ.Μητσοτάκης.

Η προσπάθεια της ΝΔ να εκμεταλλευτεί πολιτικά τις παραιτήσεις δικαστικών του ΣτΕ από το συνδικαλιστικό τους όργανο δε δημιουργεί πλέον κανένα ερωτηματικό, είχε αναφέρει σε ανακοίνωση του ο κ. Παππάς ενώ  το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού καταλόγισε στον κ.Μητσοτάκη "στοχοποίηση δικαστικών".