Ευελιξία στην εφαρμογή της ΚΑΠ συμφώνησαν ο Αλ. Τσίπρας με τον Επίτροπο Γεωργίας της ΕΕ - Free Sunday
Ευελιξία στην εφαρμογή της ΚΑΠ συμφώνησαν ο Αλ. Τσίπρας με τον Επίτροπο Γεωργίας της ΕΕ

Ευελιξία στην εφαρμογή της ΚΑΠ συμφώνησαν ο Αλ. Τσίπρας με τον Επίτροπο Γεωργίας της ΕΕ

Στο πλαίσιο αυτό, συμφωνήθηκαν η ευέλικτη εφαρμογής της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) της ΕΕ, η αύξηση του προϋπολογισμού ενίσχυσης των μικρών νησιών του Αιγαίου, καθώς και η λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την προστασία των Προϊόντων Ονομασίας Προέλευσης – Γεωγραφικών Ενδείξεων της χώρας μας. 

Ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε πως η Ελλάδα προχωρά στην αναδιοργάνωση του μοντέλου αγροτικής παραγωγής με επίκεντρο τις υγιείς συνεταιριστικές επιχειρήσεις και τις οργανώσεις παραγωγών, και ζήτησε από την ΕΕ να ενισχύσει χρηματοδοτικά αυτή την προσπάθεια, υπενθυμίζοντας τα θετικά αποτελέσματα που ήδη παρουσιάζει η ελληνική οικονομία, καθώς και τους υψηλούς ρυθμούς απορρόφησης πόρων από τα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά  και Επενδυτικά Ταμεία.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός τόνισε την ανάγκη η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων να συνδράμει χρηματοδοτικά και με ευνοϊκούς όρους στις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης. 

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Βαγγέλης Αποστόλου και ο Αναπληρωτής υπουργός, κ. Μάρκος Μπόλαρης.