Κόντρα Καμμένου - Βορίδη στη Βουλή για το Noor 1 - «Όχι» από Τσίπρα σε Εξεταστική - Free Sunday
Κόντρα Καμμένου - Βορίδη στη Βουλή για το Noor 1 - «Όχι» από Τσίπρα σε Εξεταστική

Κόντρα Καμμένου - Βορίδη στη Βουλή για το Noor 1 - «Όχι» από Τσίπρα σε Εξεταστική

Κόντρα μεταξύ του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου και του βουλευτή της Ν.Δ. Μάκη Βορίδη ξέσπασε στη Βουλή για το ζήτημα που έχει προκύψει από την συνομιλία του υπουργού Εθνικής Άμυνας με τον ισοβίτη Μάκη Γιαννουσάκη. 

Ο Πάνος Καμμένος αναφέρθηκε στην «εμπλοκή Μαρινάκη σε παράνομο λαθρεμπόριο πετρελαίου και τον κατηγορεί για εμπλοκή του στην υπόθεση του Noor 1... Aυτά τα έλεγε ο κ. Γιαννουσάκης πριν ο κ. Μαρινάκης ενδιαφερθεί για τον ΔΟΛ και πριν από τον Σαββίδη» υποστήριξε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ διευκρινίζοντας ότι δεν γνωρίζει την εισαγγελέα Ειρήνη Τζίβα που πήρε να πάρει κατάθεση από τον Γιαννουσάκη.

Πρόσθεσε ότι ο ισοβίτης έδωσε στοιχεία για το λογαριασμό του στα Εμιράτα και από όλα τα στοιχεία που κατέθεσε προκύπτει ότι ο Μαρινάτης επί τρία δεν έχει δηλώσει στις αρμόδιες αρχές ότι του έχει στείλει χιλιάδες δολάρια, όπως και ότι ο δικηγόρος του Μπαϊρακτάρης ότι έβαζε χρήματα μέσω οφσορ χωρίς να μπορεί να τα δικαιολογήσει, κάνοντας λόγο για ξέπλυμα μαύρου χρήματος από εγκληματικές δραστηριότητες στα Εμιράτα.

«Πιθανώς έχει εμπλοκή με τον θάνατο 300.000 παιδιών από ναρκωτικά ο κ. Μαρινάκης; Μπορεί να έχει μπορεί και όχι» ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κατηγορώντας τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Μάκη Βορίδη και τον δημοσιογράφο Ανδρέα Παπαδόπουλο ότι εργάζονται και πληρώνονται από τον Μαρινάκη.

«Ουδέποτε υπήρξα δικηγόρος του κ. Μαρινάκη, αλλά του κ. Κουρτάκη» απάντησε στον υπουργό ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μάκης Βορίδης.

«Σε αυτή την υπόθεση είστε κατηγορούμενος όχι κατήγορος», είπε νωρίτερα ο κ. Βορίδης.«Μπορείτε να μας δώσετε μερικές εξηγήσεις, αντί να κατηγορείτε το σύνολο της αξιωματικής αντιπολίτευσης γι' αυτή τη σκανδαλώδη υπόθεση και να μη φέρνετε σε δύσκολη θέση τους συναδέλφους που έχουν, για πολιτικούς λόγους ενδεχομένως, την καλή διάθεση να σας στηρίξουν;», σημείωσε

Συγκεκριμένα, ο κ. Βορίδης απευθύνθηκε στον υπουργό Εθνικής Άμυνας ρωτώντας: «Όταν ένας υπουργός ομιλεί με έναν ισοβίτη 12 φορές και τον καλεί ο υπουργός 4 φορές και μιλάει για υποθεση ναρκωτικών, δεν μιλάει για το ότι η κυβέρνησή του με νόμο κατέστησε πιο εύκολη την αποφυλάκιση καταδικασμένων για υποθέσεις ναρκωτικών. Οταν του στέλνει μήνυμα και του λεει: "αργεί; Θα έρθει;" Και μέσα στα μεσάνυχτα εμφανίζεται μια εισαγγελέας που πηγαίνει να παρει κατάθεση εκτός της περιφέρειάς της, είναι τυχαίο;» διερωτήθηκε. «Εμφανίζεται εισαγγελέας εκτός της περιφερείας της στη φυλακή. Ο λιμενικός ακούγεται να λέει στον καταδικασμένο ‘’δεν με ενδιαφέρει αν είναι αθώος ο Μαρινάτης πρέπει να καταδικαστεί. Γιατί; Τον λιμενικό τον γνωρίζει;’’»

Τέλος, ο βουλευτής της ΝΔ διέψευσε ότι είναι δικηγόρος του επιχειρηματία Μαρινάκη και πως αμείβεται από αυτόν, ανέφερε ότι «χειρίζεται υποθέσεις του κ. Κουρτάκη» και απευθυνόμενος προς τον κ. Καμμένο είπε: «ελπίζω ότι δεν θα κάνετε το ατόπημα που κάνετε συνήθως να συγχέετε τα πρόσωπα μεταξύ τους και την ετερότητα ανάμεσα στα πράγματα». 

Κυρ. Μητσοτάκης: Εξεταστική για την υπόθεση του Noor 1 

Αναφερόμενος στο ζήτημα της συνομιλίας του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε: «Γνωρίζατε ότι ο κ. Καμμένος συνομίλησε με ισοβίτη; Περιμένω μια απάντηση» είπε απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα, τονίζοντας πως «όσο αγαθές μπορεί να είναι οι προθέσεις αυτού που εμπλέκεται, αυτά δεν συμβαίνουν σε δημοκρατικές χώρες».

«Δύο τινά συμβαίνουν. Ή το γνωρίζατε, οπότε έχουμε ανάμειξη σε επίπεδο πρωθυπουργού σε μια υπόθεση άκρως προβληματική ή δεν τον γνωρίζατε, οπότε ο κ. Καμμένος έχει αυτονομηθεί πλήρως και κακώς απολαμβάνει της εμπιστοσύνης σας», είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και ρώτησε τον κ. Τσίπρα αν συμφωνεί να γίνει εξεταστική επιτροπή για το ζήτημα αυτό.
«Ιδού η Ρόδος, ελάτε να φτιάξουμε μια εξεταστική. Εγώ δεν καλύπτω κανένα» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης. 

Τσίπρας: Δεν χρειάζεται να ζητάτε εξεταστική, πηγαίνετε στη Δικαιοσύνη

«Η υπόθεση αυτή κ. Μητσοτάκη διερευνάται από τη Δικαιοσύνη και είναι το λιγότερο άσκοπο να προτείνετε εδώ στη Βουλή να συστήσουμε εξεταστική επιτροπή», τόνισε. Είπε ότι ο υπουργός συνομίλησε όταν αυτός που είναι μέσα του ζήτησε βοήθεια προκειμένου να δώσει φως σε μια σκοτεινή υπόθεση και τον παρέπεμψε στη δικαιοσύνη να πει αυτό που γνωρίζει. Οποιαδήποτε ένδειξη παραπάνω από αυτό έχετε, δεν χρειάζεται να ζητάτε εξεταστική. Πηγαίνετε στη Δικαιοσύνη, είναι σε εξέλιξη η διαδικασία της Δικαιοσύνης, να πάτε να καταθέσετε ό,τι έχετε, προκειμένου να διερευνηθεί με όλα τα στοιχεία αυτής της υπόθεσης», απάντησε ο πρωθυπουργός τονίζοντας ότι η υπόθεση αφορά ένα πλοίο που βρέθηκε με πάνω από 2 τόνους ηρωίνης και ότι στη δικαστική εξέλιξη γίναμε μάρτυρες αιφνίδιων θανάτων πολλών εκ των βασικών μαρτύρων. Είπε ότι κάνει εντύπωση σε όλους ότι αυτή υπόθεση δεν ήρθε στη Βουλή όταν το πανελλήνιο βοούσε, αλλά ήρθε προσφάτως όταν η αξιωματική αντιπολίτευση επιχείρησε να εμπλέξει τον υπουργό Άμυνας κατηγορώντας τον για προσπάθεια παρέμβασης στη δουλειά της δικαιοσύνης.

Ο πρωθυπουργός σχολίασε απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη ότι «τα συμπεράσματα όλων μας σε σχέση με το κατά πόσον σας έπιασε τώρα ο πόνος γι' αυτή την υπόθεση, ας το βγάλει ο καθένας μόνος του».