Η εφαρμογή του μνημονίου χρειάζεται πολιτική αντιστήριξη, λέει ο εκπρόσωπος της Επιτροπής - Free Sunday
Η εφαρμογή του μνημονίου χρειάζεται πολιτική αντιστήριξη, λέει ο εκπρόσωπος της Επιτροπής

Η εφαρμογή του μνημονίου χρειάζεται πολιτική αντιστήριξη, λέει ο εκπρόσωπος της Επιτροπής

Έκπληξη θα είναι για την Επιτροπή, ενδεχόμενο θετικού πρόσημου στην ανάπτυξη στο τέλος του χρόνου, όπως προκύπτει την σχετική αναφορά που έκανε χθες στο Thessaloniki Summit που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, Μαργαριτης Σχοινάς,  ο οποίος εξέφρασε την αποδοκιμασία του σε σενάρια πρόωρων εκλογών, λέγοντας ότι "μόνο οι πολιτικάντες σκέφτονται τις επόμενες εκλογές.

«Σε λίγο θα μπούμε στη δεύτερη αξιολόγηση, την οποία πρέπει να ολοκληρώσουμε σύντομα. Δεν αποκλείεται η επιτυχής ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης να συμπέσει και με μία έκπληξη - η οποία δεν ήταν αναμενόμενη αλλά μπορεί και είναι φυσικά είναι καλοδεχούμενη - να βρεθεί η Ελλάδα στο τέλος αυτού του χρόνου, έστω και οριακά, με θετικό πρόσημο ανάπτυξης. Αυτό, από μόνο του, παρότι δεν θα δημιουργήσει αμέσως θέσεις εργασίας, θα δημιουργήσει πολύ σημαντικές ψυχολογικές συνθήκες ανάτασης της οικονομίας. Αλλά επιμένω στην ανάγκη της πολιτικής αντιστήριξης του εγχειρήματος».

Αναφορικά με τη Θεσσαλονίκη, ο κ.Σχοινάς πρότεινε "μια μεγάλη Συμφωνία για τη συνεργασία όλων για το μέλλον. Μια Magna Carta για την Ευρωπαϊκή Θεσσαλονίκη που θα δεσμεύει σε μέσο-μακροπρόθεσμο ορίζοντα τους φορείς του Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα, των Πανεπιστημίων, των επιχειρήσεων, των ΜΚΟ, των ερευνητικών κέντρων για κοινές αναπτυξιακές προτεραιότητες και θα προσδιορίζει το στίγμα μας στην περιοχή αλλά και στην ΕΕ. Σίγουρα μια τέτοια πρωτοβουλία έχει καθυστερήσει αλλά υπάρχει ακόμη χρόνος.