Ο Λαφαζάνης διαψεύδει ότι συζήτησε με Ρώσο τραπεζίτη για τύπωμα δραχμής - Free Sunday

Free Sunday skin left

Free Sunday skin left

Ο Λαφαζάνης διαψεύδει ότι συζήτησε με Ρώσο τραπεζίτη για τύπωμα δραχμής

Ο Λαφαζάνης διαψεύδει ότι συζήτησε με Ρώσο τραπεζίτη για τύπωμα δραχμής

Σε κύκλους που προσπαθούν να στήσουν «προβοκάτσιες και παγίδες», αποδίδει ο ο Παναγιώτης Λαφαζάνης το σημερινό δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών που μεταφέρει διάλογό του με Ρώσο τραπεζίτη για το ενδεχόμενο τυπώματος δραχμής στη Ρωσία.

Ακολουθεί το ακριβές κείμενο της γραπτής δήλωσης του Π. Λαφαζάνη.

«Το δημοσίευμα της ΕΦ.ΣΥΝ όσον αφορά τις “πληροφορίες” για το πρόσωπο μου είναι ανυπόστατο, υποβολιμαίο και δεν έχει καμιά σχέση με την πραγματικότητα. Ουδέποτε ασχολήθηκα με την κοπή χρήματος είτε από το Νομισματοκοπείο, όπως κάποιοι συκοφαντικά διέδιδαν παλιότερα, είτε από τη Ρωσία. Οι στόχοι αυτής της παραφιλολογίας είναι απόλυτα κατανοητοί από το λαό.

Όσοι διοχετεύουν αυτές τις δήθεν “πληροφορίες” και κατασκευάζουν σενάρια δεν θέλουν να πλήξουν, όπως κακώς πιστεύουν ότι πλήττουν, μόνο το πρόσωπο μου άλλα πρώτα απ' όλα και κυρίως το αίτημα που γίνεται όλο και πιο επιτακτικό για μετάβαση της χώρας μας στο εθνικό νόμισμα στη βάση ενός ριζοσπαστικού προγράμματος. Όπως θέλουν να πλήξουν και την ανάγκη να αποκτήσει η χώρα μας την εθνική της κυριαρχία και μια ανεξάρτητη πολυδιάστατη πολιτική διεθνών οικονομικών σχέσεων και εξωτερικών προσανατολισμών, πράγματα για τα οποία αγωνίζεται η ΛΑ.Ε., συναντώντας όλο και ευρύτερη λαϊκή απήχηση και δυναμική.

Κάνουν λάθος, όμως, όσοι πιστεύουν ότι με βρώμικες μεθοδεύσεις μπορούν να ανακόψουν μια αναπότρεπτη, έξω από τη φυλακή του ευρώ, αντιμνημονιακή πορεία της χώρας. 
Να είναι βέβαιοι οι κύκλοι εκείνοι που διοχετεύουν δήθεν “πληροφορίες” σε μέσα ενημέρωσης, για να στήσουν προβοκάτσιες και παγίδες, πως θα είναι οι ίδιοι που θα πέσουν μέσα και θα τις πληρώσουν»