Τσίπρας σε Βαρουφάκη: Θα σύρω τον Στουρνάρα κλοτσηδόν και ουρλιάζοντας έξω από την ΤτΕ - Free Sunday
Τσίπρας σε Βαρουφάκη: Θα σύρω τον Στουρνάρα κλοτσηδόν και ουρλιάζοντας έξω από την ΤτΕ

Τσίπρας σε Βαρουφάκη: Θα σύρω τον Στουρνάρα κλοτσηδόν και ουρλιάζοντας έξω από την ΤτΕ

«Το πρώτο πράγμα που θα κάνω ως πρωθυπουργός είναι να απαιτήσω την παραίτηση του Στουρνάρα… και αν χρειαστεί, θα τον σύρω από την κεντρική τράπεζα κλοτσηδόν και ουρλιάζοντας» φέρεται να είπε ο κύριος Τσίπρας στον Γ. Βαρουφάκη, σε μιά συζήτηση που είχαν, τον Ιούινο του 2014, περίπου έξι μήνες πριν τις εκλογές.

Το συγκεκριμένο περιστατικό, που αποκαλύπτουν τα ΝΕΑ, το περιλαμβάνει ο κ. Βαρουφάκης στο βιβλίο του Adults in the Room, που θα κκλοφορήσει σύντομα καιστα Ελληνικά.

Οπως αναφέρει ο κ. Βαρουφάκης, «με αυτή τη φράση αντέδρασε ο Αλέξης Τσίπρας, τον Ιούνιο του 2014 όταν ο ίδιος του εξήγησα τα σχέδια στραγγαλισμού της επερχόμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που θεωρούσα ότι εξυφαίνονταν σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Εκείνη τη στιγμή, ο Αλέξης θύμωσε…».

Στο επεισόδιο, σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη, ήταν παρόντες, οι κ. Δραγασάκης, Σταθάκης, Τσακαλώτος και Παππάς, με τον τελευταίο μάλιστα να προτείνει «ακόμα πιο δραστικές λύσεις» για την περίπτωση Στουρνάρα σε σύγκριση με το ξέσπασμα του κ. Τσίπρα.

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγο καιρό ο. Βαρουφάκης είχε πεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας ήταν σε πλήρη γνώση του σχεδίου παράλληλων πληρωμών (IOU).

Συγκεκριμένα, κιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Γιάνης Βαρουφάκης αποκάλυψε ότι είχε πρωτοπαρουσιάσει –δια ζώσης- το σύστημα παράλληλων πληρωμών (IOU) στον Αλέξη Τσίπρα ήδη από τον Ιούλιο του 2013, ενώ ανέφερε ότι με την αναλυτική παρουσίαση του σχεδίου το Νοέμβριο του ’14 ο Αλέξης Τσίπρας του πρότεινε το υπουργείο Οικονομικών.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης αποκάλυψε ακόμα ότι με το που παρουσίασε αναλυτικά το σύστημα παράλληλων πληρωμών και το σχέδιο αναδιάρθρωσης του χρέους, το Νοέμβριο του ’14, στο διαμέρισμα του Αλέξη Τσίπρα στη Κυψέλη του προτάθηκε το υπουργείο Οικονομικών και του ζητήθηκε η πρόταση εγγράφως κάτι που έπραξε.

«Δεν είχα βρεθεί σε καμία σύσκεψη, συνάντηση, υπουργικό ή οικονομική ομάδα ή οτιδήποτε άλλο που να έχω δει κάποιο τέτοιο σχέδιο. «Ποτέ και πουθενά δεν έχω δει μία σειρά αυτού του σχεδίου» απάντησε στον σταθμό μας ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης. «Ποτέ σε προφορικό λόγο… Δεν έχει καμία σημασία ή καμία υπόσταση (ο προφορικός λόγος)» διευκρίνισε. Σημειώνεται ότι ο κ. Βαρουφάκης είχε δηλώσει ότι είχε παρουσιάσει προφορικά το σχέδιο του IOU ήδη από το 2013 παρουσία του κ. Σταθάκη.