Χρυσόγονος: Εμένα με ενοχλούν οι μολότοφ - Free Sunday
Χρυσόγονος: Εμένα με ενοχλούν οι μολότοφ

Χρυσόγονος: Εμένα με ενοχλούν οι μολότοφ

Στα μνημόνια δεν μπήκαμε επειδή το έλλειμμα φούσκωσε από το 13,5% στο 15,5% το 2009 προφανώς αλλά επειδή η χώρα είχε χάσει το παραγωγικό της μοντέλο, δήλωσε Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος, αναφερόμενος στη δίκη του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου, παίρνοντας πλέον σαφείς αποστάσεις απο το αφήγημα του κόμματος για την κρίση.
Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, πήρε αποστάσεις απο το κόμμα του και στο θέμα του πανεπιστημίου και του ασύλου, προτείνοντας τη σύσταση πανεπιστημιακής αστυνομίας, που θα υπάγεται στις εντολές του πρύτανη.
«Για το ζήτημα του πανεπιστημιακού ασύλου εφόσον προβλέπεται στο Σύνταγμα η αυτοδιοίκηση των πανεπιστημίων, θα έπρεπε να υπάρχει πανεπιστημιακή αστυνομία στην οποία θα πρέπει να ανατίθεται η φύλαξη» ανέφερε. Βεβαίως, εξήγησε ο ευρωβουλευτής, δεν πρέπει να είναι ξέφραγο αμπέλι οι πανεπιστημιακοί χώροι όπως έγινε πέρυσι με το κάμπινγκ στο ΑΠΘ, με το NO BORDER που έγινε με την ανοχή της κυβέρνησης παρά την αντίθεση της διοίκησης του Πανεπιστημίου.
Σύμφωνα με τον κ. Χρυσόγονο, ο νόμος του 2011 (νόμος Διαμαντοπούλου) δεν απέδωσε στην πράξη, καθώς φάνηκε ότι δεν αποδίδουν τα Συμβούλια των Πανεπιστημίων επειδή συνέβαλαν στη γραφειοκρατία.
Όσον αφορά την έφοδο του Ρουβίκωνα στη Βουλή ανέφερε ότι «το πραγματικό πρόβλημα ασφάλειας δεν είναι να πετάξουμε τρικάκια, αλλά μολότοφ, η βία είναι το πραγματικό πρόβλημα».
«Εμένα δεν με ενοχλούν τα τρικάκια, με ενοχλούν οι μολότοφ. Χώρος για να πετάς τρικάκια δεν είναι το προαύλιο της Βουλής, είναι το Σύνταγμα, αλλά τέλος πάντων δεν είναι αυτό το πρόβλημα» είπε ο κ.Χρυσόγονος.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα, μεταξύ σοβαρού και αστείου, ο πρωθυπουργός είχε αναρωτηθεί στη βουλή "τι κακό έχουν οι μολότοφ"