Δ.Καμμένος: Κι άλλοι βουλευτές των ΑΝΕΛ διαφωνούν με την αριστερή ατζέντα της κυβέρνησης - Free Sunday
Δ.Καμμένος: Κι άλλοι βουλευτές των ΑΝΕΛ διαφωνούν με την αριστερή ατζέντα της κυβέρνησης

Δ.Καμμένος: Κι άλλοι βουλευτές των ΑΝΕΛ διαφωνούν με την αριστερή ατζέντα της κυβέρνησης

Να ρωτήσουν τον ίδιο τον πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνο Καμμένο, που απουσίαζε απο την ψηφοφορία, αν συμφωνεί με τη ρύθμιση για το άσυλο, κάλεσε τους δημοσιογράφους, ο βουλευτής του κόμματος, Δημήτρης Καμμένος, ο οποίος χθες καταψήφισε τη σχετική διάταξη στη βουλή.

«Ελειπε στην Αμερική. Νομίζω θα πάρει θέση, αν ερωτηθεί. Γι’ αυτό το θέμα δεν έχουμε μιλήσει, αλλά η Ελλάδα, η πατρίδα και οι αγώνες που έχουν δώσει οι Ελληνες και η έννοια της σημαίας πρέπει να την τιμούμε. Δεν χρειάζεται να απαξιώσουμε τα πάντα», είπε ο κ.Καμμένος ο οποίος αποκάλυψε ότι εντός των Ανεξάρτητων Ελλήνων υπάρχουν και άλλοι βουλευτές που δεν συμφωνούσαν με το συγκεκριμένο άρθρο για το άσυλο αλλά το ψήφισαν

«Θα πρέπει να ρωτήσετε και άλλους βουλευτές αν συμφωνούν με το άσυλο, οι οποίοι το ψήφισαν. Γιατί μόνο εγώ διαφοροποιήθηκα», είπε ενώ εξέφρασε τη δυσφορία του για την αριστερή ατζέντα της κυβέρνησης, την οποία απέδωσε στην επιρροή στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στην Κεντρική Επιτροπή.

«Δεν μπορεί να ισχύει την Ελλάδα μία αριστερή ατζέντα από μια μικρή ομάδα αριστερών που έχει απομείνει στο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί όλοι στο ΣΥΡΙΖΑ είναι εξαιρετικοί άνθρωποι. Νομίζω ότι μαζί με τον κ.Λαφαζάνη που έφυγε μαζί με την κυρία Κωνσταντοπούλου, έχει μείνει ένας μικρός πυρήνας του 4-5%... είναι κάποιοι πιο αυστηροί πολιτικοί της κεντρικής επιτροπής που επηρεάζουν την πολιτική της κυβέρνησης».

Στην ίδια αυτή ατζεντα ενέταξε και το ζήτημα των σημαιοφόρων, για το οποίο επίσης εξέφρασε την διαφωνία του:

«Ο κ.Γαβρόγλου είναι υπουργός. Κάθε σύλλογος, συλλογική ενότητα, το κάθε κόμμα επιλέγει τους αρίστους, για να πάμε σε όλα τα θέματα, για να τους κάνει υπουργούς. Δεν έγινε από κλήρωση. Οι άριστοι μεταξύ ίσων, αλλά οι άριστοι και οι καλύτεροι γίνονται υπουργοί».