Πυρά Σταϊκούρα για την αύξηση των «φεσιών» του Δημοσίου - Free Sunday
Πυρά Σταϊκούρα για την αύξηση των «φεσιών» του Δημοσίου

Πυρά Σταϊκούρα για την αύξηση των «φεσιών» του Δημοσίου

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ πολύ εύκολα επιβάλλει φόρους και αναγκαστικά μέτρα είσπραξης, αλλά είναι ασυνεπής στις υποχρεώσεις της και έχει κηρύξει “εσωτερική στάση πληρωμών”, στεγνώνοντας την αγορά», παρατηρεί ο τομεάρχης Οικονομικών της Ν.Δ. Χρήστος Σταϊκούρας, αναφερόμενος στην αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς ιδιώτες τον Ιούνιο. 

Όπως σημειώνει, «οι οφειλές παραμένουν σταθερά υψηλές, στα 5,1 δισ. ευρώ, πολύ υψηλότερες από το τέλος του 2014 (+34%), οπότε και ανέρχονταν στα 3,8 δισ. ευρώ, απόδειξη της κυβερνητικής ανικανότητας».

«Η πλήρης αποπληρωμή τους συνεχώς μετατίθεται χρονικά για το απώτερο μέλλον, απόδειξη της κυβερνητικής ανευθυνότητας», συνεχίζει ο κ. Σταϊκούρας και καταλήγει λέγοντας ότι και αυτό πλέον θα γίνει με δυσμενέστερους όρους.

«Μόλις 1,6 δισ. ευρώ από τη δόση, και μάλιστα τμηματικά, θα κατευθυνθεί για την αποπληρωμή τους, ενώ το Δημόσιο έχει πλέον την υποχρέωση, όπως καταγράφεται – για πρώτη φορά – στο τέταρτο Μνημόνιο, να συμβάλει με ίδιους πόρους (με υψηλή αναλογία 1/2 έναντι των δόσεων του δανείου)», εξηγεί.