Ανέλαβαν να μειώσουν τους συμβασιούχους χωρίς να ξέρουν πόσοι είναι... - Free Sunday
Ανέλαβαν να μειώσουν τους συμβασιούχους χωρίς να ξέρουν πόσοι είναι...

Ανέλαβαν να μειώσουν τους συμβασιούχους χωρίς να ξέρουν πόσοι είναι...

Σε 1.142 ανέρχονται οι φορείς που δεν έχουν ανταποκριθεί στην εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών με την οποία είχαν κληθεί μέχρι την 7η Ιουλίου 2017 να διορθώσουν «λάθη ή/και ελλείψεις στις καταχωρίσεις στην εφαρμογή του Μητρώου Ανθρωπίνου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου», δηλαδή το μητρώο στο οποίο καταγράφεται ποιοι υπηρετούν και μισθοδοτούνται από το ελληνικό Δημόσιο και με ποια εργασιακή σχέση.

Σύμφωνα με την εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, αυτό υποχρέωσε το Υπουργείο Εσωτερικών να στείλει στιις 4 Αυγούστου νέα εγκύκλιο στην οποία ζητά την άμεση ολοκλήρωση και επισημαίνει ότι «έχει παρέλθει πλέον εύλογο χρονικό διάστημα» χωρίς ανταπόκριση.

Ουσιαστικά ένα πολύ μεγάλο μέρος των δήμων και των οργανισμών και επιχειρήσεων που έχουν δημιουργήσει δεν έχουν ανταποκριθεί, γεγονός που η εφημερίδα δεν αποκλείει να οφείλεται όχι σε αδυναμία αλλά και απροθυμία) πολλών δημοτικών αρχών να ανταποκριθούν στην υποχρέωση διόρθωσης ελλείψεων ή παραλείψεων στο μητρώο.

Το υπουργείο Εσωτερικών ζήτησε τη διόρθωση λαθών καθώς η κυβέρνηση έχει αναλάβει συγκεκριμένη δέσμευση προς τους θεσμούς για περιορισμό των συμβασιούχων του Δημοσίου, οι οποίοι κατά κύριο λόγο απασχολούνται στους ΟΤΑ.

Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ