Η κυβέρνηση προσπαθεί να εκθέσει τον Παπουτσή για να τον αντικαταστήσει στην Παγκόσμια Τράπεζα - Free Sunday
Η κυβέρνηση προσπαθεί να εκθέσει τον Παπουτσή για να τον αντικαταστήσει στην Παγκόσμια Τράπεζα

Η κυβέρνηση προσπαθεί να εκθέσει τον Παπουτσή για να τον αντικαταστήσει στην Παγκόσμια Τράπεζα

Σε παραίτηση από την θέση του εκπροσώπου της Ελλάδας στην Παγκόσμια Τράπεζα, προσπαθεί να εξωθήσει τον Χρήστο Παπουτσή η κυβέρνηση, μετά την άρνηση του να το κάνει οικειοθελώς.

Όπως γράφει σήμερα, η “Εφημερίδα των Συντακτών, η κυβέρνηση θέλει να αντικαταστήσει τον κ.Παπουτσή, από τον προηγούμενο Φεβρουάριο που είχε πάρει αρνητική θέση στο αίτημα της για χορήγηση στην Ελλάδα δανείου ύψους 3 δισ. ευρώ από τον διεθνή οργανισμό.

Ο πρώην υπουργός και πρώην επίτροπος, ο οποίος κατέχει τη θέση από το 2013, απαντά ότι η σύμβαση που έχει είναι με την Παγκόσμια Τράπεζα και μάλιστα αορίστου χρόνου.

Το συγκεκριμένο σχέδιο, το οποίο είχε διαρρεύσει το βράδυ του Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου 2017, είχε προκαλέσει αντιδράσεις εξ αριστερών και εκ δεξιών του ΣΥΡΙΖΑ όταν έγινε γνωστό, ενώ φερόταν να έχει και την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης ήταν να ζητήσει το συγκεκριμένο ποσό για τη χρηματοδότηση ενός φιλόδοξου τριετούς αναπτυξιακού προγράμματος δημιουργίας 150.000 θέσεων εργασίας ετησίως.

Η εφημερία στο άρθρο της επισημαίνει ότι η θέση του κ.Παπουτσή είναι υψηλόμισθη και επιμένει να ζητά την παραίτηση παρά το ότι, όπως λέει το δημοσίευμα, “μοιάζει να έχει δεμένα τα χέρια της, καθώς το 2013 ο Χρ. Παπουτσής είχε διοριστεί από τον Ευάγγελο Βενιζέλο με έναν όρο: να μην μπορεί η επόμενη κυβέρνηση να τον ανακαλέσει”.