Μαξίμου: Ας μην πανηγυρίζει τόσο ο κ. Μητσοτάκης γιατί εκτίθεται - Free Sunday
Μαξίμου: Ας μην πανηγυρίζει τόσο ο κ. Μητσοτάκης γιατί εκτίθεται

Μαξίμου: Ας μην πανηγυρίζει τόσο ο κ. Μητσοτάκης γιατί εκτίθεται

Ο κ. Μητσοτάκης πανηγυρίζει για την επαναφορά της διαδικασίας αδειοδότησης στο Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο, και πανηγυρίζει προσπερνώντας το γεγονός ότι ο ίδιος και το κόμμα είναι που υπονόμευσαν συστηματικά, ακόμα και πριν μερικές ημέρες, την συγκρότηση του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο του Πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, ο κ. Μητσοτάκης δεν ενδιαφέρεται για τη θεσμική νομιμότητα, «ενδιαφέρεται να μη γίνει διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες, και να συνεχίσει το καθεστώς αυθαιρεσίας, που η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και η εγχώρια διαπλοκή επέβαλλαν επί 27 χρόνια σε βάρος του δημοσίου Συμφέροντος».

«Ας μην μιλάνε αυτοί για Κράτος Δικαίου και αποτελεσματικότητα του κράτους» προστίθεται στην ανακοίνωση του Γραφείου του  Πρωθυπουργού, στην οποία επίσης αναφέρεται πως ο νόμος 4339/2015 παραχωρεί στο ΕΣΡ περισσότερες αρμοδιότητες από οποιονδήποτε άλλον νόμο μέχρι σήμερα, μεταξύ αυτών και τις αρμοδιότητες αδειοδότησης.
Το Μαξίμου χρεώνει στην «αντισυνταγματική και αντιθεσμική στάση της Νέας Δημοκρατίας» τη μη ύπαρξη ΕΣΡ σήμερα, υποστηρίζοντας ότι «αποβλέπει στο να ματαιωθεί ο διαγωνισμός και να μην πληρώσουν αυτοί που κατέχουν δημόσιες συχνότητες».

Παράλληλα, κατηγορεί τον κ. Μητσοτάκη ότι σήμερα «έκανε ένα βήμα παραπέρα, στην υπεράσπιση του καθεστώτος αυθαιρεσίας», σπεύδοντας -όπως σημειώνει- να τοποθετηθεί επί του αριθμού των αδειών. «Αποδεικνύεται, έτσι, ότι η μέχρι εχθές θέση της Νέας Δημοκρατίας -ότι ο αριθμός των αδειών είναι αρμοδιότητα του ΕΣΡ- δεν ήταν τίποτα περισσότερο από τακτικού χαρακτήρα πρόσχημα».

«Είτε αρέσει στον πρόεδρο της ΝΔ, είτε όχι, η κυβέρνηση διατηρεί την νομοθετική πρωτοβουλία για την επιβολή της νομιμότητας στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Ας μην πανηγυρίζει τόσο πολύ ο κ. Μητσοτάκης γιατί εκτίθεται» καταλήγει η ανακοίνωση. 

Την Δευτέρα θα γίνει σαφές αν η ΝΔ ενδιαφέρεται για την συγκρότηση του ΕΣΡ, ή για την διαιώνιση της αυθαιρεσίας 

Αν, πράγματι, η ΝΔ υποστηρίζει πραγματικά την ανάγκη συγκρότησης και λειτουργίας του ΕΣΡ με τις πλήρεις αρμοδιότητες που προβλέπει το Σύνταγμα, δεν έχει παρά να σταματήσει το κρυφτό με τους θεσμούς και να προσέλθει, την Δευτέρα στις 5μμ στην Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, με διάθεση να συμβάλλει στην συγκρότησή του, αναφέρει νέα ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου

«Οι υπεκφυγές και τα προσχήματα έχουν τελειώσει, τονίζουν και επισημαίνουν ότι η απόφαση του ΣτΕ είναι δεδομένη και μας δεσμεύει όλους, είτε συμφωνούμε, είτε διαφωνούμε. Για αυτό δεν υπάρχει αμφιβολία.

Εκτός αν η ΝΔ δεν ενδιαφέρεται για την απόφαση του ΣτΕ και την εφαρμογή της, αλλά για την με κάθε τρόπο παρακώλυση της συγκρότησης του ΕΣΡ, ώστε να μην ρυθμιστεί ποτέ το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο.

Κυριακή κοντή γιορτή. Την Δευτέρα όλος ο ελληνικός λαός θα έχει καταλάβει, πλέον, τι ακριβώς επιθυμεί και επιδιώκει ο κ. Μητσοτάκης»,καταλήγουν.