Πρ. Παυλόπουλος: Νομικώς ενεργές οι γερμανικές κατοχικές αποζημιώσεις - Free Sunday
Πρ. Παυλόπουλος: Νομικώς ενεργές οι γερμανικές κατοχικές αποζημιώσεις

Πρ. Παυλόπουλος: Νομικώς ενεργές οι γερμανικές κατοχικές αποζημιώσεις

Εθνική θέση είναι οι αξιώσεις της χώρας έναντι της Γερμανίας, για το κατοχικό δάνειο και τις αποζημιώσεις τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και πρόσθεσε ότι πρόκειται για νομικώς ενεργές και δικαστικώς επιδιώξιμες αξιώσεις.

«Μέσα σε αυτό το πλαίσιο Ιερής Μνήμης και μακριά από κάθε λογική αντεκδίκησης, που είναι παντελώς ξένη σ' εμάς τους Έλληνες, εντάσσουμε και τις έναντι της Γερμανίας νόμιμες αξιώσεις μας για το κατοχικό δάνειο και τις εν γένει αποζημιώσεις της γερμανικής ναζιστικής κατοχής» ανέφερε από το Κομμένο της Άρτας όπου τίμησε με την παρουσία του τις εκδηλώσεις μνήμης για τα 317 θύματα της ναζιστικής θηριωδίας τα ξημερώματα της 16ης Αυγούστου 1943.

Σημείωσε ότι «ο κοινός μας Ευρωπαϊκός Νομικός Πολιτισμός, επιβάλλει την σχετική απόφαση να την λάβει αρμόδιο Δικαστικό Forum, με βάση το σύνολο του εφαρμοζόμενου εν προκειμένω Διεθνούς Δικαίου. Η θέση αυτή είναι, πλέον, κυριολεκτικώς εθνική και, κατά συνέπεια, αδιαπραγμάτευτη».

Ο κ. Παυλόπουλος κατά την τελετή της ανακήρυξης του σε επίτιμο Δημότη, του Δήμου Νικολάου Σκουφά, όπου διοικητικά ανήκει το Κομμένο, επισήμανε πως, «οι Έλληνες δεν ξεχνούμε στο διηνεκές και τη βάρβαρη σφαγή του Κομμένου», γιατί, όπως υπογράμμισε, τα σημάδια της ναζιστικής θηριωδίας πρέπει να μην σβηστούν ποτέ, έτσι ώστε η συνείδησή μας να παραμείνει σ' εγρήγορση, για να μην επιτρέψουμε στο μέλλον ανάλογα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.