Πολύδωρας: Δεν είμαι άνθρωπος της διαπλοκής - Με στενοχώρησε η στάση της ΝΔ - Free Sunday
Πολύδωρας: Δεν είμαι άνθρωπος της διαπλοκής - Με στενοχώρησε η στάση της ΝΔ

Πολύδωρας: Δεν είμαι άνθρωπος της διαπλοκής - Με στενοχώρησε η στάση της ΝΔ

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο υποψήφιος πρόεδρος του ΕΣΡ, Βύρων Πολύδωρας τόνισε ότι όσοι έκριναν ότι δεν έχω τα προσόντα προφανώς εννοούσαν ότι δεν είμαι κολλητός του Χριστοφοράκου.

Ερωτηθείς για τις επικρίσεις που δέχθηκε η υποψηφιότητα του από τη ΝΔ, δήλωσε: Στενοχωρήθηκα πολύ με τη στάση της ΝΔ. Τι θέλουν να με εξορίσουν; Να με σκοτώσουν δια φυσικού θανάτου; Ένιωσα σαν να έπεσε πάνω μου σεισμός χειρότερος κι από αυτόν της Ιταλίας. Με διέγραψαν τι άλλο θέλουν.

Αναφερόμενος στη διαγραφή του από τη ΝΔ  είπε: «Ο Σαμαράς και η παρέα του δεν με θέλουν» χαρακτηρίζοντας «σατράπη» εκείνον που τον διέγραψε από το κόμμα. Μάλιστα επέμεινε ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας λέγοντας πως «δεν είμαι φίλος του Χριστοφοράκου γι΄αυτό δεν με θέλει ο Μητσοτάκης».

Σύμφωνα με όσα μετέφερε, ο πρωθυπουργός τού τηλεφώνησε και τού είπε: «Τι θα έλεγες, Βύρωνα, να αναλάβεις πρόεδρος του ΕΣΡ;». «Ευχαριστώ, πρόεδρε. Έχω πολλούς εχθρούς, όμως» απάντησε ο κ. Πολύδωρας, για να λάβει την απάντηση του πρωθυπουργού: «Έχεις, όμως, και πολλούς φίλους». 
«Εγώ δεν είμαι άνθρωπος της διαπλοκής» υπογράμμισε ο κ. Πολύδωρας για να διερωτηθεί: «Τι θέλουν να βάλουν στο ΕΣΡ; Ανθρώπους της διαπλοκής; Συνταγματολόγους, δικηγόρους, ωραίους των Media;». 

«Δεν κάνω εκβιασμούς. Είμαι πάντα έτοιμος να διευκολύνω εκείνον που με πρότεινε για το ΕΣΡ. Ωστόσο είμαι σαμουράι. Δεν θα εγκαταλείψω τη μάχη», σημείωσε ο πρώην υπουργός.

Αιτιολογώντας την απόφαση του να δεχθεί την πρόταση υποψηφιότητας επεσήμανε ότι το έκανε για να εκτονώσει την κατάσταση στο ΕΣΡ.

«Αποδέχθηκα με φουσκωμένη την αισιοδοξία ότι μπορώ να φέρω αποτέλεσμα, να εκτονώσω την κατάσταση, να πάψει η ένταση με τη δικαιοσύνη. Είμαι δικηγόρος, γνωρίζω τους δικαστές, ξέρουν πόσο τους σέβομαι οπότε εξομαλύνεται η σχέση της πολιτικής με τη δικαιοσύνη. Και λέω πολιτική γιατί δεν είναι θέμα κυβερνήσεως, όλοι θέλουν να επηρεάσουν τη δικαιοσύνη, ιδιαίτερα στο ΣτΕ. Αποδέχομαι γιατί είμαι μαχητής, γιατί είναι τιμητική η πρόσκληση και δεν φοβάμαι τα ρίσκα», δήλωσε. Ακόμη, πρόσθεσε ότι το έργο του ΕΣΡ, με τις αποφάσεις για τον διαγωνισμό και τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών είναι σημαντικό και χρειάζεται κάποιος που να μην είναι δημόσιος υπάλληλος, και να έχει δυνατότητα κρίσεως και αποφάσεως. 

Δήλωσε ωστόσο ότι είναι έτοιμος και να παραιτηθεί. Έχω την εντιμότητα να παραιτηθώ, δεν θέλω να εκβιάσω καταστάσεις, ξεκαθάρισε.

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Μετά την σημερινή παρουσία του κ. Πολύδωρα στην Ε.Ρ.Τ. όλοι κατάλαβαν γιατί τον πρότεινε ο κ. Τσίπρας και ποια ακριβώς είναι τα προσόντα του…».