Σφοδρή σύγκρουση Κουρουμπλή-Λοβέρδου για τα μετεκλογικά σενάρια - Free Sunday
Σφοδρή σύγκρουση Κουρουμπλή-Λοβέρδου για τα μετεκλογικά σενάρια

Σφοδρή σύγκρουση Κουρουμπλή-Λοβέρδου για τα μετεκλογικά σενάρια

Σφοδρή σύγκρουση του υπουργού Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέα Λοβέρδου για τα μετεκλογικά σενάρια και το ρόλο της κεντροαριστεράς σε αυτά.

Η σύγκρουση άρχισε με αφορμή συνέντευξη του κ. Κουρουμπλή στην «Εφημερίδα των Συντακτών», όπου κάλεσε όσους διεκδικούν την ηγεσία της ΔΗΣΥ να ξεκαθαρίσουν αν στο σχέδιό τους είναι η συνεργασία με τη ΝΔ, τονίζοντας ότι «μια τέτοια συνεργασία είναι πολιτικά παρά φύση συνεργασία, με μόνο στόχο τη νομή της εξουσίας». Επισημαίνει ότι η ΝΔ εξελίσσεται σε μια «βαθιά συντηρητική, νεοφιλελεύθερη και ακροδεξιά παράταξη» και προσθέτει πως «όσοι θα επιδιώξουν συνεργασία μαζί της, θα σημαίνει ότι συμφωνούν με αυτή τη στροφή».

Σημειώνει ότι όσοι δεν αντιληφθούν ότι στην κοινωνία κυοφορείται η δημιουργία δύο κοινωνικών μετώπων, «ενός δεξιού, άκρως νεοφιλελεύθερου και ενός αντιδεξιού κοινωνικά κεντροαριστερού, τότε «αλληθωρίζουν προς τα δεξιά και ο κόσμος που κατάγεται πολιτικά από αυτόν τον κεντροαριστερό χώρο δεν θα τους το συγχωρήσει, γιατί οι μνήμες του Ανδρέα είναι ζωντανές σε όλους όσοι ερωτευτήκαμε το σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ εκείνης της εποχής».

Επιπλέον, ο κ. Κουρουμπλής ζητεί από τον ΣΥΡΙΖΑ «να ξεδιπλώσει ένα πιο οργανωμένο σχέδιο πολιτικής παρέμβασης και προς τον οργανωμένο χώρο των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ και κυρίως προς τους πολιτικά άστεγους, οι οποίοι προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, πριν να είναι αργά».

Παράλληλα, καθιστά σαφές πως «όσοι νομίζουν στον χώρο του ΠΑΣΟΚ ότι πρέπει να κόψουν τα πόδια του Τσίπρα για να τον κοντύνουν πολιτικά, κι έτσι να διαπραγματευτούν με άλλους όρους, πλανώνται πλάνην οικτρά».

Απαντώντας στον κ. Κουρουμπλή, ο κ. Λοβέρδος δήωσε σε έντονο ύφος ότι «το τι θα κάνει το ΠΑΣΟΚ μετεκλογικά είναι δικός μας λογαριασμός. Ούτε τον κ. Κουρουμπλή ούτε τους άλλους ριψάσπιδες θα ρωτήσουμε. Τελεία!».