Τσίπρας: Διαμορφώνονται οι συνθήκες ώστε η χώρα να γίνει ένας ελκυστικός επενδυτικός τόπος - Free Sunday
Τσίπρας: Διαμορφώνονται οι συνθήκες ώστε η χώρα να γίνει ένας ελκυστικός επενδυτικός τόπος

Τσίπρας: Διαμορφώνονται οι συνθήκες ώστε η χώρα να γίνει ένας ελκυστικός επενδυτικός τόπος

«Πλέον διαμορφώνονται οι συνθήκες ώστε η χώρα να γίνει ένας ελληνιστικός επενδυτικός τόπος», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στους εργαζόμενους της καπνοβιομηχανίας Παπαστράτος το πρωί της Τρίτης.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο ζήτημα της προστασίας των εργασιακών σχέσεων, λέγοντας ότι δεν μπορεί να παραχθεί ποιοτικό προϊόν αν δεν διασφαλιστούν πρωτίστως οι εργαζόμενοι.

Προσπαθούν να μας πείσουν ότι αυτός ο εργασιακός μεσαίωνας που έχει επιβληθεί στη χώρα είναι το σωστό μοντέλο, είπε και υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση βάζει τις βάσεις για να ανατρέψει το εργασιακό μοντέλο που υπάρχει.

Στο σημείο αυτό ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας που προωθείται για ψήφιση, μόλις η Βουλή ανοίξει ξανά.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση θέλει ένα σωστό μοντέλο επιχειρηματικότητας, υγιούς και όχι κρατικοδίαιτης.

Υπογράμμισε ότι οι φόροι θα μειωθούν μετά την έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018 και αφού θα έχει εξασφαλιστεί δημοσιονομικός χώρος. Σημείωσε, δε, ότι φέτος η ανάπτυξη θα κλείσει κοντά στο 2%.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στα εργαλεία που προωθεί η κυβέρνηση ώστε η χώρα να επιστρέψει στην ανάπτυξη, όπως είναι η αναπτυξιακή τράπεζα, ο εξωδικαστικός συμβιβασμός, η μείωση της γραφειοκρατίας και το φιλικό κλίμα για τις επενδύσεις.

Θέλουμε η Ελλάδα να αλλάξει σελίδα, αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει από τη μία μέρα στην άλλη· πρέπει να πιστέψουμε στις δυνατότητές μας και στις δυνάμεις μας και χρειάζεται σκληρή δουλειά, υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.