Δεύτερος γ.γ. του Υπουργείου του παραιτήθηκε αλλά ο Μουζάλας είναι σε ηρεμία - Free Sunday
Δεύτερος γ.γ. του Υπουργείου του παραιτήθηκε αλλά ο Μουζάλας είναι σε ηρεμία

Δεύτερος γ.γ. του Υπουργείου του παραιτήθηκε αλλά ο Μουζάλας είναι σε ηρεμία

Την κατάσταση που επικρατεί στα ελληνικά νησιά «με τη διαρκώς διογκούμενη συγκέντρωση μεταναστευτικού και προσφυγικού πληθυσμού» αλλά και «ζητήματα των προσφύγων» επικαλείται στην παραίτηση που εγγράφως υπέβαλλε στον πρωθυπουργό ο γενικός γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Βασίλης Παπαδόπουλος.

'Ηταν η τρίτη φορά που ο κ. Παπαδόπουλος υποβάλλει την παραίτηση του, η οποία τις δύο προηγούμενες φορές δεν έγινε δεκτή.

Ο κ. Παπαδόπουλος διαφωνεί ως προς «την εμμονή στη συνέχιση της απαρέγκλιτης εφαρμογής της συμφωνίας, η οποία εγείρει ζητήματα τόσο από απόψεως Διεθνούς Δικαίου προστασίας των προσφύγων όσο και από απόψεως συνεπειών στα νησιά, ιδίως του Β. Αιγαίου, με τη διαρκώς διογκούμενη συγκέντρωση μεταναστευτικού και προσφυγικού πληθυσμού». 

Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί ποια είναι τα ζητήματα των προσφύγων στα οποία αναφέρεται, αλλά πρέπει να σημειωθεί ότι ο έτερος γενικός γραμματέας του Υπουργείου, Οδυσσέας Βουδούρης παραιτήθηκε πριν από δυο μήνες με βαριές καταγγελίες για κακοδιοίκηση στο υπουργείο αλλά και υπερκοστολογήσεις.  

«Αυτή τη στιγμή είμαστε σε ηρεμία και αυτό μας επιτρέπει να κάνουμε στην Κρήτη ένα πρότυπο πρόγραμμα με το οποίο 2.000 πρόσφυγες και μετανάστες μπορούν να εγκατασταθούν με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες, κατ' αρχάς για τον τοπικό πληθυσμό αλλά και για τους ίδιους», δήλωσε από την Κρήτη, όπου εξετάζει τις συνθήκες για την εγκατάσταση προσφύγων, ο Αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας. 

Κικίλιας: Το σκάφος βουλιάζει

«Επιλέγουν να εγκαταλείψουν το σκάφος της επικίνδυνης Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ λίγο πριν αυτό βουλιάξει», δήλωσε ο Συντονιστής Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Αθηνών, κ. Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος κατέθεσε στη Βουλή ερώτηση προς τον πρωθυπουργό και τον Υπουργό Εσωτερικών σχετικά με τις παραιτήσεις.

Η ακριβής δήλωση του κ. Κικίλια έχει ως εξής:

«Ο Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Βασίλης Παπαδόπουλος, υπέβαλε - για τρίτη φορά - την παραίτησή του στον πρωθυπουργό (οι προηγούμενες δύο δεν έγιναν αποδεκτές), επικαλούμενος κακοδιαχείριση και σοβαρές αδυναμίες στο χειρισμό του μεταναστευτικού -προσφυγικού ζητήματος.

Τον δρόμο είχε δείξει πρώτος ο Οδυσσέας Βουδούρης, με την παραίτησή του από τη θέση του Γενικού Γραμματέα Πρώτης Υποδοχής, καταγγέλλοντας ατασθαλίες και υπερκοστολογήσεις στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων - μεταναστών. Καταγγελίες οι οποίες δεν απαντήθηκαν ποτέ.

Κατηγορούν ο ένας τον άλλο, παραδεχόμενοι την ανεπάρκεια και την ανικανότητά τους να διαχειριστούν την κρισιμότητα του προσφυγικού-μεταναστευτικού ζητήματος.

Επιλέγουν να εγκαταλείψουν το σκάφος της επικίνδυνης Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ λίγο πριν αυτό βουλιάξει.

Δεν θα επιτρέψουμε να βουλιάξουν και τη χώρα».