Στους εννέα οι υποψήφιοι για την ηγεσία της κεντροαριστεράς - Free Sunday
Στους εννέα οι υποψήφιοι για την ηγεσία της κεντροαριστεράς

Στους εννέα οι υποψήφιοι για την ηγεσία της κεντροαριστεράς

Λήγει σήμερα η προθεσμία για την υποβολή των υποψηφιοτήτων για τον επικεφαλής του νέου φορέα της κεντραριστεράς, η εκλογή του οποίου θα γίνει στις 5 και αν χρειαστεί δεύτερος γύρος στις 12ης Νοεμβρίου. 

Οι υποψηφιότητες, οι οποίες πρέπει να συνοδεύονται από παράβολο 2,.000 ευρώ, κατατίθενται στο γραφείο του Νίκου Αλιβιζάτου, ο οποίος είναι ο επικεφαλής της επιτροπής που έχει αναλάβει τις διαδικασίες εκλογής,

Εκτός από τους επτά που είχαν ανακοινωσει την πρόθεση τους να είναι υποψήφιοι, στην Επιτροπή κατέθεσαν σήμερα την υποψηφιότητά τους ο πρώην πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου , Κωνσταντίνος. Γάτσιος και ο πρόεδρος του ΕΔΕΜ, Απόστολος Πόντας..

 Ο Γιάννης Μανιάτης κατέθεσε και το παράβολο προχθές Τετάρτη, ενώ σήμερα το πρωί καταθέτουν την απόδειξη καταβολής των δύο χιλιάδων ευρώ, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, η οποία έχει συλλέξει 1100 υπογραφές νέων ανθρώπων, και ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης, ο επικεφαλής του Π{ΟΤΑΜΙού, Σταύρος Θεοδωράκης, ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο βουλευτής Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και ο πρώην υπουργός, Γιάννης Ραγκούσης 

Τα μεσάνυχτα  ολοκληρώνεται και η ισχύς της εξουσιοδότησης που ζήτησε ο Γιώργος Παπανδρέου από το εθνικό συμβούλιο του κόμματός του και η οποία του δίνει τη δυνατότητα να ανακοινώσει όποιον θέλει για υποψήφιο αν αυτός κρίνει ότι πρέπει να το κάνει.

Την Κυριακή ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος άνοιξε πρώτος τον κύκλο των περιοδειών, θα εγκαινιάσει και τις ανοιχτές συγκεντρώσεις, με ομιλία του στην Τεχνόπολη στο Γκάζι, ενώ τη Δευτέρα, η κυρία Γεννηματά θα μιλήσει σε συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη.

Η επιτροπή Αλιβιζάτου θα συνεδριάσει την  Τρίτη, προκειμένου να εξετάσει το θέμα της ηλεκτρονικής και εξ αποστάσεως ψηφοφορίας. Αναμένονται οι απαντήσεις από τους παρόχους υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας, ώστε να ακολουθήσει η τελευταία προσπάθεια για να συμβιβαστούν οι θέσεις ΠΑΣΟΚ και Ποταμιού.