ΚΚΕ για Eldorado: Κοινωνικοποίηση του ορυκτού πλούτου - Free Sunday
ΚΚΕ για Eldorado: Κοινωνικοποίηση του ορυκτού πλούτου

ΚΚΕ για Eldorado: Κοινωνικοποίηση του ορυκτού πλούτου

«Η κοινωνικοποίηση του ορυκτού πλούτου της χώρας αποτελεί τη βασική προϋπόθεση για την αξιοποίησή του με κριτήριο τα συμφέροντα των εργαζομένων και την προστασία του περιβάλλοντος», αναφέρει σε σχόλιο του το ΚΚΕ για την αντιπαράθεση σχετικά με την επένδυση της Eldorado Gold.

Αναλυτικά το σχόλιο του ΚΚΕ έχει ως εξής:

«Για μια ακόμη φορά βρισκόμαστε μπροστά στον κίνδυνο να πλανάται πάνω από τους εργαζόμενους το φάντασμα της ανεργίας, επιβεβαιώνοντας και με αυτό τον τραγικό τρόπο ότι ούτε τα δικαιώματα των εργαζομένων ούτε η προστασία του περιβάλλοντος μπορούν να διασφαλισθούν μόνιμα, με επενδύσεις επιχειρηματικών ομίλων, που το μόνο που επιδιώκουν είναι η μέγιστη δυνατή κερδοφορία τους», σημειώνει.

«Γι’ αυτό το λόγο τόσο οι εργαζόμενοι όσο και οι κάτοικοι της περιοχής δεν πρέπει να μπουν ανάμεσα στα παζάρια της κυβέρνησης με την πολυεθνική, στις επιχειρηματικές κόντρες στην περιοχή και στην πολιτική αντιπαράθεση για το ποιο κόμμα υπηρετεί καλύτερα τα συμφέροντα των επενδυτών» προσθέτει.

«Ιδιαίτερα η περίπτωση της Eldorado Gold, αφορά την εκμετάλλευση ενός πολύτιμου ορυκτού, μη ανανεώσιμου, όπως είναι ο χρυσός. Η κοινωνικοποίηση του ορυκτού πλούτου της χώρας αποτελεί τη βασική προϋπόθεση για την αξιοποίησή του με κριτήριο τα συμφέροντα των εργαζομένων και την προστασία του περιβάλλοντος» καταλήγει το ΚΚΕ.