Η ΑΥΓΗ εκτός κυβερνητικής γραμμής συνεχίζει τον πόλεμο με τον Ιερώνυμο - Free Sunday
Η ΑΥΓΗ εκτός κυβερνητικής γραμμής συνεχίζει τον πόλεμο με τον Ιερώνυμο

Η ΑΥΓΗ εκτός κυβερνητικής γραμμής συνεχίζει τον πόλεμο με τον Ιερώνυμο

Εκτός κυβερνητικής γραμμής για κατευνασμό με την Εκκλησία, κινείται το κομματικό έντυπο του ΣΥΡΙΖΑ, η Αυγή καθώς στο σημερινό της φύλλο έχει δύο άρθρα που επιτίθενται στον αρχιεπίσκοπο.

Σε πρωτοσέλιδο άρθρο της με τίτλο «Ιερές αγελάδες», στην πρώτη σελίδα, η εφημερίδα κατηγορεί τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ότι εκβίασε τον πρωθυπουργό για την απομάκρυνση του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη, χαρακτηρίζοντάς τον «γαλάζιο άνθος της ακροδεξιάς» ενώ στην τελευταία σελίδα, ο Θανάσης Καρτερός σε άρθρο με τίτλο «ο Φίλης και οι φιλικοί» σημειώνει ότι η αποπομπή Φίλη έγινε μετά την «πρωτοφανή σε βιαιότητα επίθεση του αρχιεπισκόπου» την οποία χαρακτηρίζει «αήθη, προσβλητική, σκοταδιστική και εκβιαστική».

«Ο Ιερώνυμος εκβίασε τον Τσίπρα ανοιχτά και δημόσια. Την κεφαλή του Φίλη, γιατί αλλιώς θα έχετε πόλεμο με την Εκκλησία», αναφέρει.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Άγγελος Τσέκερης, πρώην διευθυντής της Αυγής, απομακρύνθηκε από τη θέση του και ανέλαβε την ασαφή θέση του διευθυντή «πολιτικού σχεδιασμού» του κ. Τσίπρα.