Η κυβερνητική μάχη κατά της τηλεοπτικής διαπλοκής τελειώνει χωρίς αποτέλεσμα - Free Sunday
Η κυβερνητική μάχη κατά της τηλεοπτικής διαπλοκής τελειώνει χωρίς αποτέλεσμα

Η κυβερνητική μάχη κατά της τηλεοπτικής διαπλοκής τελειώνει χωρίς αποτέλεσμα

Στην απόφαση ότι δεν συντρέχει λόγος να συνεχιστεί η ακρόαση των υπερθεματιστών και η δεύτερη ακρόαση του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκου Παππά, κατέληξε η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής λαμβάνοντας υπόψη ότι η έκδοση της απόφασης του ΣτΕ έχει διαμορφώσει διαφορετικά το ζήτημα.

Η Επιτροπή Θεσμών αποφάσισε ότι δεν θα απαιτηθεί να συντάξει και σχετική έκθεση και παραλείπει και αυτό το στάδιο.

Στην συγκεκριμένη θέση συμφώνησαν τόσο ο Γιάννης Τραγάκης από τη ΝΔ όσο και ο Ευάγγελος Βενιζέλος από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη με τους οποίους συναντήθηκε η πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας Τασία Χριστοδουλοπούλου πριν κάνει την ανακοίνωση.

Η κ. Χριστοδουλοπούλου έκανε επίσης γνωστό ότι η εισαγγελέας Γ. Τσατάνη ενημέρωσε την Επιτροπή ότι θέλει να έρθει μια ακόμη φορά, έτσι θα οριστεί η ακρόασή της την επόμενη εβδομάδα.

Η κυβέρνηση φέρεται να έχει επεξεργαστεί και αναμένεται να καταθέσει στη Βουλή έναν νέο νόμο-γέφυρα χωρίς «μαύρο» για τα κανάλια.

Η κατάθεση όπως διευκρίνισε "δια κύκλων του", ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Παππάς θα γίνει μετά τη συγκρότηση του  νέου Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης

«Καμία περίπτωση νομοθέτησης δεν υπάρχει πριν εξαντληθούν οι δυνατότητες και οι πιθανότητες συναινέσεων για τη συγκρότηση του ΕΣΡ», διέρρευσε από το Υπουργείο. 

Η πρώτη προσπάθεια για τη συγκρότηση του ΕΣΡ θα γίνει την Πέμπτη στη διάσκεψη των προέδρων της βουλής την Πέμπτη και ουσιαστικά ο κ.Παππάς διέψευσε τις φήμες ότι αν δεν επιτευχθεί συμφωνία, ενδέχεται ίσως και την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου, να κατατεθεί ο νόμος.

«Η προσπάθειά μας να τεθεί τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο είναι διαρκής, δεσμευόμενοι από τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης αλλά και με διαρκή μέριμνα για συναινέσεις, τις ευρύτερες δυνατές συναινέσεις» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Τζανακόπουλος στη σημερινή πρώτη ενημέρωση του.

«Δεν υπάρχει καμία διάθεση για υποχωρήσεις ως προς τον κεντρικό στόχο μας, δηλαδή την αποκατάσταση της συνταγματικής τάξης στο χώρο των μέσων ενημέρωσης, ειδικά των τηλεοπτικών σταθμών που είναι άλλωστε και απαίτηση της κοινωνίας αλλά και εντολή που έδωσε ο ελληνικός λαός στην κυβέρνησή μας τον Σεπτέμβριο του 2015».