Να συνεργαστεί με την Μέρκελ προτείνει στην γερμανική Αριστερά ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ - Free Sunday
Να συνεργαστεί με την Μέρκελ προτείνει στην γερμανική Αριστερά ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ

Να συνεργαστεί με την Μέρκελ προτείνει στην γερμανική Αριστερά ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ

Κυβερνητικό συνασπισμό Χριστιανοδημοκρατών, Σοσιαλδημοκρατών και Αριστεράς, προτείνει για τη Γερμανία, ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Ρήγας, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Και η κ. Μέρκελ και ο κ. Σουλτς και το Die Linke πρέπει να δουν και να δώσουν μία απάντηση, δεχόμενοι ότι όλα αυτά τα οποία συνέβησαν τα προηγούμενα χρόνια δεν ευνοούν τη Δημοκρατία και την κοινωνική συνοχή στην Ευρώπη, αλλά και συνολικά η δημοκρατική Ευρώπη πρέπει να αλλάξει και να συμβάλει στο να σταματήσει αυτή η φθορά», είπε ο κ.Ρήγας χωρίς να κάνει καμία αναφορά ούτε στα ζητήματα μετανάστευσης που ώθησαν το AfD, ούτε στους Πράσινους με τους οποίους το κόμμα του συνεργάζεται στην Ελλάδα.

Ο κ. Ρήγας εκτίμησε δε πως η Γερμανίδα καγκελάριος και η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει «θα συνεργαστεί με τις υπόλοιπες δυνάμεις της Ευρώπης, σε μια προσπάθεια να υπάρξει κοινωνική συνοχή», ενώ παράλληλα εξέφρασε την άποψη ότι η παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, αλλά και μέσα στην Ευρώπη, έχει βοηθήσει να γίνει αντιληπτή και να διαμορφωθεί μία άλλη σκέψη.