Η ανακοίνωση του Τσακνή για την παραίτηση από την ΕΡΤ - Free Sunday
Η ανακοίνωση του Τσακνή για την παραίτηση από την ΕΡΤ

Η ανακοίνωση του Τσακνή για την παραίτηση από την ΕΡΤ

Την παραίτηση του από τη θέση του προέδρου της ΕΡΤ υπέβαλε ο Διονύσης Τσακνής, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, εθίγη από την έλλειψη στήριξης από τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής όταν χθες κατά την εγκατάσταση του νέου ΔΣ στο Ραδιομέγαρο, ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτης Καλφαγιάννης ζήτησε να υπάρξει ενοποίηση της θέσης του προέδρου της ΕΡΤ με εκείνη του διευθύνοντος συμβούλου καταγγέλλοντας ουσιαστικά ότι υπό αυτές τις συνθήκες την τελευταία διετία επικράτησε στην δημόσια ραδιοτηλεόραση... ρουσφετολογία και εξυπηρέτηση ημετέρων.

 "Ας γίνει τη εξαιρέσει εμού", αναφέρει ο κ.Τσακνής στην δήλωση της παραίτησης με την οποία καταγγέλλει τηνκυβέρνηση ότι παρέδωσε την ΕΡΤ στον κ.ΚΑλφαγιάννη,

Η ανακοίνωση του Διονύση Τσακνή έχει ως εξής:

Τόσο η Κυβέρνηση διά των Υπουργών της με επικεφαλής τον κ. Παπά, όσο και ο Σύριζα διά του γραμματέα του κυρίου Ρήγα, εγκατέστησαν και επισημοποίησαν στην χθεσινή φιέστα στην ΕΡΤ, τη νέα Διοίκηση, με επικεφαλής τον Π. Καλφαγιάννη. Δικαίωμά τους, αλλά, σε ό,τι με αφορά, κατά πως θα έλεγε και ο Μέγας Αλεξανδρινός, «τη εξαιρέσει εμού».
Μάταια θα περίμενε κανείς, μια στήριξη στο πρόσωπό μου, εκ μέρους των παριστάμενων αξιωματούχων, όταν ο εκπρόσωπος του πιο άρρωστου τμήματος του κρατικοδίαιτου συνδικαλισμού, άφησε αιχμές για το ήθος και την τιμιότητά μου.
Σφίγγω το χέρι στους εκατοντάδες εργαζόμενους της ΕΡΤ που πορευτήκαμε μαζί, και τους εύχομαι να πάρουν την τύχη της εταιρίας στα χέρια τους.

Διονύσης Τσακνής
Πρώην Πρόεδρος ΔΣ ΕΡΤ ΑΕ

Το ενδεχόμενο εξόδου του κ.Τσακνή φημολογούνταν τον τελευταίο καιρό, εξαιτίας των διαφωνιών και των συγκρούσεων του με τον νέο διευθύνοντα Σύμβουλο Βασίλη Κωστόπουλο, όμως ο ίδιος φέρεται να ανέμενε περισσότερη στήριξη από την κυβέρνηση.