Χρυσόγονος: Είμαστε πλέον αυτόνομη πολιτική κίνηση - Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δεν συμμερίζεται τις απόψεις μας - Free Sunday
Χρυσόγονος: Είμαστε πλέον αυτόνομη πολιτική κίνηση - Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δεν συμμερίζεται τις απόψεις μας

Χρυσόγονος: Είμαστε πλέον αυτόνομη πολιτική κίνηση - Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δεν συμμερίζεται τις απόψεις μας

Αποχωρεί ο ευρωβουλευτής Κώστας Χρυσόγονος και η Σοσιαλιστική Τάση από το ΣΥΡΙΖΑ καθώς η πλειοψηφία των μελών της ενέκρινε τη σχετική πρόταση της Πολιτικής Γραμματείας της κίνησης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Σοσιαλιστικής Τάσης, η πρόταση για αποχώρηση από το ΣΥΡΙΖΑ έλαβε ποσοστό 82,6%, κατά ψήφισε το 1,5% ενώ απείχε από την ψηφοφορία ποσοστό της τάξης του 15,9%.

«Μετασχηματιστήκαμε σε αυτόνομη πολιτική δύναμη» τόνισε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 "Καλημέρα Ελλάδα" ο Κώστας Χρυσόγονος, ο οποίος θα κρατήσει την έδρα του στην ευρωβουλή.

«Καταλαβαίνεται με την τάξη μεγέθους που έχουμε, των 2000 μελών μείον αυτούς που διαφώνησαν, δεν γίνεται κόμμα. Για να γίνει κόμμα θα πρέπει να υπάρξει μαζική συμμετοχή των πολιτών. Αυτή είναι η επιδίωξή μας» τόνισε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση για το εάν υπάρχουν σκέψεις για ένταξή του στη Δημοκρατική Συμπαράταξη ο ίδιος σημείωσε: «Η Δημοκρατική Συμπαράταξη είναι ένα σχήμα, το οποίο αυτή τη στιγμή βρίσκεται μετέωρο. Δεν ξέρουμε πού θα πάει, ποιος θα βγει αρχηγός».

Σε άλλη του συνέντευξη στον ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ρωτήθηκε εκ νέου αν θα συνεργαστεί με την Κεντροαριστερά, για να δώσει παρόμοια απάντηση: «Δεν μπορούμε να έχουμε καμία πληροφόρηση για το τι θα συμβεί με την Κεντροαριστερά. Δεν ξέρουμε αν θα είναι κόμμα ή συνασπισμός».

«Η ουσία είναι πως εμείς συγκροτούμε μία αυτόνομη πολιτική κίνηση με κρίσιμο στοιχείο ότι θέλουμε να κάνουμε κάτι εντελώς νέο από άποψη οργάνωσης όπου οι αποφάσεις θα λαμβάνονται από τη βάση και είναι ενδεικτικό πως την απόφαση αποχώρησης της σοσιαλιστικής τάσης την πήραμε με αυτό τον τρόπο. Θα δούμε κατά πόσο θα υπάρξει μαζική ανταπόκριση. Θα υπάρξουν διαδικασίες συνδιάσκεψης των μελών, μέσα από την οποία θα προκύψει μία πολιτική πλατφόρμα οριοθετημένη αφενός απέναντι στον Νεοφιλελευθερισμό και από την άλλη απέναντι στη δικτατορία του προλεταριάτου», πρόσθεσε.

Ο κ. Χρυσόγονος τόνισε την ανάγκη να αλλάξει κάτι ουσιαστικά στη χώρα, γιατί «έτσι όπως βαδίζουμε πάμε ολοταχώς προς την εξαφάνιση»

Ερωτηθείς αν η Σοσιαλιστική Τάση συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα πριν την αποχώρησή της, απάντησε: «Στις 25 Σεπτέμβρη συναντηθήκαμε με τον κ. Ρήγα στην οποία φάνηκε πως η ηγεσία του κόμματος δεν συμμερίζεται τις απόψεις μας για άνοιγμα στην κοινωνία και εκλογή αρχηγού από τη βάση. Η ηγεσία επιμένει στο σημερινό μοντέλο ή έχει σκέψεις για μοντέλα που κινούνται προς άλλες κατευθύνσεις. Κατά τη δική τους ερμηνεία δεν πρέπει να υπάρχουν οργανωμένες τάσεις αλλά ρεύματα ιδεών».

«Δεν έχουμε συναντηθεί με τον πρωθυπουργό και δεν το επιχειρήσαμε επίσης καθώς ο γραμματέας του Κόμματος μεταφέρει τις θέσεις του κόμματος. Η τελευταία συνάντηση της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ με τον Πρωθυπουργό έχει γίνει τον Μάρτιο του 2015 και δεν καλούμασταν και στις συνεδριάσεις της Κ.Ο. ποτέ», κατέληξε.