Σόιμπλε: Η Ελλάδα επέλεξε να κάνει μεταρρυθμίσεις αντί για το Grexit που πρότεινα - Free Sunday
Σόιμπλε: Η Ελλάδα επέλεξε να κάνει μεταρρυθμίσεις αντί για το Grexit που πρότεινα

Σόιμπλε: Η Ελλάδα επέλεξε να κάνει μεταρρυθμίσεις αντί για το Grexit που πρότεινα

Επιλογή των Ελλήνω πολιτικών ήταν η παραμονή στην Ευρωπαϊκή Ενωση, παρά το πολιτικό κόστος που είχε για την κυβέρνηση στην Αθήνα, η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, δηλώνει ο Βόλφρανγκ Σόιμπλε, σε μία εφ /ολης της ύλης συνέντευξη του στην εφημερίδα Financial Times.

O επι οκταετία υπουργός οικονομικών της Γερμανίας παραδέχεται ότι πρωτοστάτησε στη συζήτηση για προσωρινή αποχώρησή της Ελλάδας από το ευρώ, ενώ διαψεύδει ότι είχε στόχο την επιβολή λιτότητας στην Ελλάδα και την Ευρώπη, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ήταν πάντα από την πλευρά όσων επιθυμούσαν λύσεις».

Ο κ.Σόιμπλε, όπως θυμάται, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο πρώτος Έλληνας υπουργός οικονομικών με τον οποίο συναντήθηκε αμφισβητούσε ότι το κατά πόσο είχε εξουσία να λάβει σκληρές αποφάσεις.

«Είσαι πραγματικός υπουργός Οικονομικών;», λέει ότι τον ρώτησε ο Σόιμπλε, ο οποίος στη συνέντευξη επισημαίνει την κακή γνώμη που οι έλληνες έχουν για τους πολιτικούς τους.

Το ζητούμενο, συνέχισε αιχμηρά ο κ. Σόιμπλε, είναι να λαμβάνεις αποφάσεις που είναι δύσκολες αλλά απαραίτητες, ακόμα κι αν υπάρξουν συνέπειες.