Στο «παρών» προσανατολίζεται η Δημοκρατική Συμπαράταξη - Free Sunday
Στο «παρών» προσανατολίζεται η Δημοκρατική Συμπαράταξη

Στο «παρών» προσανατολίζεται η Δημοκρατική Συμπαράταξη

ΝΑ δηλώσουν “παρών” στη ρύθμιση για τη διόρθωσης της ταυτότητας φύλου από την ηλικία των 15 ετών αν η κυβέρνηση επιμείνει στην τρέχουσα διατύπωση και δεν δεχτεί τις διορθωτικές προτάσεις που θα καταθέσει η Δημοκρατική Συμπαράταξη, αποφάσισε η κοινοβουλευτική ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης η οποία συνεδρίαση σήμερα το πρωί.

Η ΔΗΣΥ ζητάει την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος αντί της υπουργικής απόφασης που προβλέπεται στη διάταξη για τη διαδικασία αλλαγής ταυτότητας φύλου στους εφήβους ώστε να δοθεί περισσότερος χρόνος για διαβουλεύσεις με τις κοινωνικές οργανώσεις.

Τη θέση του διαχώρησε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο οποίος επανέλαβε τη θέση του κόμματός του ότι πρέπει να υπερψηφιστούν όλες οι διατάξεις του νομοσχεδίου.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος υπενθύμιζε και τη δέσμευση του κόμματος να μην υπερψηφίζει οτιδήποτε δεν έχει και τη σύμφωνη γνώμη του μικρότερου κυβερνητικού εταίρου, δηλαδή των ΑΝΕΛ.

Εξαιρετικά αρνητικός με το νομοσχέδιο είναι σύμφωνα με πληροφορίες ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, ο οποίος ζήτησε να καταψηφιστεί το σύνολο αν και η ΔΗΣΥ, εκτός του άρθρου 3, υπερψηφίζει όλο το υπόλοιπο νομοσχέδιο.

Χθες Δευτέρα, ο βουλευτής της ΔΗΣΥ Δημήτρης Κρεμαστινός σε συνέντευξη του είπε ότι αν το νομοσχέδιο παραμείνει ως έχει δεν πρόκειται να το ψηφίσει. «Στην καλύτερη περίπτωση θα απόσχω της ψηφοφορίας» διευκρίνισε ενώ ο Λεωνίδας Γρηγοράκος ζητά να προβλεφθεί για τους ανήλικους στενή ιατρική παρακολούθηση και η όποια απόφαση για αλλαγή φύλου να ληφθεί κατά την ενηλικίωση τους.