Δεκτή χωρίς απόλυτη κοινοβουλευτική πλειοψηφία η διόρθωση ταυτότητας φύλου απο τα 15 - Free Sunday
Δεκτή χωρίς απόλυτη κοινοβουλευτική πλειοψηφία η διόρθωση ταυτότητας φύλου απο τα 15

Δεκτή χωρίς απόλυτη κοινοβουλευτική πλειοψηφία η διόρθωση ταυτότητας φύλου απο τα 15

Με τις 6 ψήφους από το ΠΟΤΑΜΙ και τη μία του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, Χρ.Θεοχαρόπουλου, πέρασε η ρύθμιση για την διόρθωση της ταυτότητας φύλου λαμβάνοντας τη σχετική πλειοψηφία των βουλευτών στη σημερινή ονομαστική ψηφοφορία στη βουλή.

«Ναι» στην αλλαγή φύλου από τα 15 είπαν 148 βουλευτές σε σύνολο 285 που ψήφισαν. Ανάμεσα στα όχι και της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Γεωργίας Γεννιά και των εννέα βουλευτών των ΑΝΕΛ. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε συνολικά τρεις απώλειες καιθώς οι άλλοι δύο διαφωνούντες με την ρύθμιση βουλευτές του κόμματος,  οι κύριοι Μιχελογιαννάκης, και Μπόλαρης προτίμησαν να απουσιάσουν, όπως και επτά βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ανάμεσα στους οποίους και τρεις υποψήφιοι αρχηγοί, του νέου φορέα, η κυρία Γεννηματά και οι κύριοι Μανιάτης και Κωνσταντινόπουλος.

«Ναι» στην τροπολογία με την οποία η Τουρκική Ένωση Ξάνθης μπορεί να προσφύγει εκ νέου στα ελληνικά δικαστήρια που είχαν απορρίψει την ίδρυση της, ψήφισαν και οι βουλευτές της ΝΔ, όχι οι 4 μειονοτικοί βουλευτές της Ροδόπης και της Ξάνθης που προέρχονται οι τρεις από τον ΣΥΡΙΖΑ κι ένας από τη ΔΗΣΥ, όπως και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ , Νίνα Κασιμάτη.