Η Γ. Γεννιά δεν αποκλείει να ψήφιζε κατά ακόμη και αν ετίθετο θέμα δεδηλωμένης - Free Sunday
Η Γ. Γεννιά δεν αποκλείει να ψήφιζε κατά ακόμη και αν ετίθετο θέμα δεδηλωμένης

Η Γ. Γεννιά δεν αποκλείει να ψήφιζε κατά ακόμη και αν ετίθετο θέμα δεδηλωμένης

Ανοιχτό άφησε η βουλευτής Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ, Γεωργία Γεννιά το ενδεχόμενο να καταψήφισε την ρύθμιση για την δυνατότητα διόρθωσης της ταυτότητας φύλου απο τα 15, ακόμη και εάν ετίθετο θέμα δεδηλωμένης για την κυβέρνηση.

«Αν έμπαινε θέμα δεδηλωμένης δεν ξέρω τι απάντηση θα σας έδινα», είπε η κ,Γεννιά, η οποία, μιλώντας σήμερα στα Παραπολιτικά FM, διέψευσε τις πληροφορίες ότι δέχτηκε πιέσεις και εκβιασμούς να μην ψηφίσει κατά της ρύθμισης.

«Είμαι συνεπής στις θέσεις μου. Όλα αυτά που ακούστηκαν περί πιέσεων, εκβιασμών κλπ δεν ισχύουν», είπε η βουλευτής, και επανέλαβε την ανησυχία της για το κατά πόσο η ρύθμιση δεν θα εξελιχτεί σε μπούμερανγκ επισπεύδοντας την καταφυγή στο χειρουργείο:

«Θεωρώ ότι ίσως η αλλαγή αυτή να είναι ένα μεγαλύτερο βήμα στο χειρουργείο από τόσο μικρή ηλικία, αυτό δηλαδή που θέλουμε να αποφύγουμε ουσιαστικά να γυρίσει μπούμερανγκ» και υπενθύμισε ότι είχε εκφράσει την διαφωνία της από την αρχή:

«Είχα εκφράσει τη διαφωνία μου, δεν πείστηκα ως εκπαιδευτικός κυρίως και ύστερα από εισηγήσεις από την Ψυχιατρική Εταιρεία, από διάφορους άλλους ψυχολόγους που έχω συνεργαστεί κατά τη διάρκεια της πορείας μου ως εκπαιδευτικού δεν πείστηκα για την αναγκαιότητα των 15 ετών»