Τζανακόπουλος: Κοινωνικό μέρισμα το 2017, ανάκαμψη το 2018, κάλπες το 2019 - Free Sunday
Τζανακόπουλος: Κοινωνικό μέρισμα το 2017, ανάκαμψη το 2018, κάλπες το 2019

Τζανακόπουλος: Κοινωνικό μέρισμα το 2017, ανάκαμψη το 2018, κάλπες το 2019

Στο 2019 προσδιόρισε τις επόμενες εκλογές, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας σήμερα στο Real FM.

«Σήμερα λοιπόν δεν έχει νόημα να συζητάμε για κάλπες. Αυτές (οι εκλογές) θα γίνουν το 2019 με την Ελλάδα οικονομικά και πολιτικά αυτοδύναμη», είπε ο κ.Τζανακόπουλος, ο οποίος προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις περί απώλειας της δεδηλωμένης από την κυβέρνηση.

«Πραγματικά δυσκολεύομαι πολύ να παρακολουθήσω το σκεπτικό της Νέας Δημοκρατίας και σε αυτό το ζήτημα», είπε ενώ απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων το 2018 κάνοντας λόγο για «κατ’ επάγγελμα καταστροφολόγους μιας μερίδας των ελληνικών ΜΜΕ, αλλά και της αντιπολίτευσης που δεν μπορούν να συμβιβαστούν με την ιδέα ότι βγαίνουμε οριστικά από τη μνημονιακή επιτροπεία τον Αύγουστο του 2018».

Ο υπουργός Επικράτειας υπογράμμισε πως η ελληνική οικονομία έχει επιστρέψει στην ανάκαμψη «επιτυγχάνουμε τους δημοσιονομικούς στόχους, διανέμουμε κοινωνικό μέρισμα από την υπεραπόδοση και βάζουμε τα θεμέλια, ώστε να δημιουργήσουμε το νέο οικονομικό και παραγωγικό μοντέλο για την Ελλάδα μετά τη Μνημόνια. Σε αυτή την προσπάθεια μπορούν να συμβάλουν οι δανειστές εφόσον τηρούν τα συμφωνηθέντα και αυτό θεωρώ ότι θα πράξει και το ΔΝΤ» δήλωσε και προαννάγγειλε νέα διανομή κοινωνικού μερίσματος:

«Το πρωτογενές πλεόνασμα του 2017 θα υπερβαίνει τον στόχο ακόμη και μετά τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος και αντίστοιχη επίδοση θα σημειωθεί και το 2018, με δεδομένο μάλιστα ότι η ανάκαμψη της οικονομίας θα επιταχυνθεί.»

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος υποστήριξε πως μετά την τελευταία ψηφοφορία για την ταυτότητα φύλου, διαφάνηκε πως το πρόβλημα είναι της Νέας Δημοκρατίας, η οποία επέλεξε να λειτουργήσει με σκοπιμότητα σε ένα ζήτημα ατομικών δικαιωμάτων και σεβασμού της αξιοπρέπειας μιας μερίδας πολιτών και κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι προσχώρησε σε μια ακροδεξιά αντιπολιτευτική λογική που του επιβάλλεται από τους εσωτερικούς συσχετισμούς του κόμματος του.