Ανδρουλάκης: Οι συνταξιούχοι βουλευτές προκαλούν την κοινωνία - Free Sunday
Ανδρουλάκης: Οι συνταξιούχοι βουλευτές προκαλούν την κοινωνία

Ανδρουλάκης: Οι συνταξιούχοι βουλευτές προκαλούν την κοινωνία

Τη σφορδρή αντίδραση του ευρωβουλευτή και υποψηφίου για την προεδρία του νέου φορέα της κεντροαριστεράς, Νίκου Ανδρουλάκη προκάλεσαν οι πληροφορίες ότι τέως βουλευτές διεκδικούν αναδρομικά ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Οι συνταξιούχοι βουλευτές προκαλούν την ελληνική κοινωνία, δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης, ζητώντας να αποσύρουν τις αξιώσεις τους. Όπως ανέφερε, η διεκδίκηση αναδρομικών από συνταξιούχους βουλευτές, που μπορεί να φτάσει τα 50 εκατ. ευρώ, είναι νόμιμη αλλά δεν είναι καθόλου ηθική.

Πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ φρόντισε με το νόμο Κατρούγκαλου να καταστήσει νόμιμες τις αξιώσεις αυτές, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος νόμος αποτελεί λαιμητόμο για τις συντάξεις χιλιάδων απλών πολιτών».

Σύμφωνα με τον κ. Ανδρουλάκη, την ίδια στιγμή που σχεδόν 4 εκατ. Ελληνες βρίσκονται στα όρια της φτώχειας, είναι τουλάχιστον προκλητικό οι πρώην βουλευτές να θέλουν να εισπράξουν αυτά τα ποσά.

«Δείχνουν να αγνοούν την καθημαγμένη κοινωνία, ειδικά τους χιλιάδες νέους που καλούνται να πληρώσουν τεράστιες εισφορές και δυσβάσταχτους φόρους».

«Το ελάχιστο που έχουν να κάνουν είναι να αποσύρουν, οικεία βουλήσει, τις προσφυγές τους διότι με τη στάση τους εξοργίζουν τον ελληνικό λαό» κατέληξε.