Συνάντηση Δραγασάκη με τον νέο Ιάπωνα πρέσβη - Free Sunday
Συνάντηση Δραγασάκη με τον νέο Ιάπωνα πρέσβη

Συνάντηση Δραγασάκη με τον νέο Ιάπωνα πρέσβη

Συνάντηση με το νέο Πρέσβη της Ιαπωνίας στην Αθήνα, Yasuhiro Shimizu είχε, σήμερα Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης.

Σύμφωνα με την σχετική ενημέρωση από την αντιπροεδρία της κυβέρνησης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι διμερείς σχέσεις και οι προοπτικές ενίσχυσής τους, με έμφαση στους τομείς του τουρισμού, της ναυτιλίας και της αγροδιατροφής.

Ο κ. Δραγασάκης επισήμανε ότι οι τάσεις στο διμερές εμπόριο είναι θετικές και μάλιστα οι ελληνικές εξαγωγές σημείωσαν τελευταία αξιόλογη αύξηση. Ωστόσο, σημείωσε ότι ο συνολικός όγκος του εμπορίου παραμένει σε χαμηλά επίπεδα. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2020, που θα διεξαχθούν στο Τόκιο, αποτελούν μια ευκαιρία για την αναβάθμιση των διμερών μας σχέσεων.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης παρέθεσε τον οδικό χάρτη για την έξοδο από τα Μνημόνια και το ειδικό καθεστώς επιτροπείας μέσα στο επόμενο έτος. Στην κατεύθυνση αυτή, έθεσε ως προτεραιότητες την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης του Προγράμματος χωρίς καθυστερήσεις και την υλοποίηση του σχεδιασμού της μεταμνημονιακής Ελλάδας.

Στο πλαίσιο αυτό, οι κύριοι Δραγασάκης και Shimizu συνομίλησαν για τις προοπτικές προσέλκυσης επενδύσεων στην Ελλάδα, με τον Αντιπρόεδρο να σημειώνει ότι η Ελλάδα αποτελεί γέφυρα προς τις ευρωπαϊκές αγορές, με σημαντικές δυνατότητες στις υποδομές, στα logistics και στις μεταφορές.