Συνέχεια στην κόντρα κυβέρνησης - ΝΔ για την εγκληματικότητα - Free Sunday
Συνέχεια στην κόντρα κυβέρνησης - ΝΔ για την εγκληματικότητα

Συνέχεια στην κόντρα κυβέρνησης - ΝΔ για την εγκληματικότητα

Συνεχίζεται η κόντρα κυβέρνησης - Νέας Δημοκρατίας για ζητήματα ασφάλειας, λίγες ώρες μετά τη συζήτηση στη Bουλή  με αφορμή την ερώτηση του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για την και την εγκληματικότητα κατά την «Ώρα του πρωθυπουργού».

Ν.Δ.: Τα ψεύτικα στοιχεία του Αλ. Τσίπρα

«Ενοχλήθηκε σήμερα ο κ. Τσίπρας που τον αποκαλέσαμε ψεύτη. Και την ίδια ακριβώς στιγμή απαρίθμησε σειρά εντελώς ψεύτικων στοιχείων στην απέλπιδα προσπάθειά του να πείσει τους πολίτες ότι η ανίκανη Κυβέρνησή του έχει πολεμήσει την ανομία», σημείωσε σε ανακοίνωσή της η Ν.Δ. 

«Μολονότι οι πολίτες ξέρουν, βέβαια, την πραγματικότητα καθώς την ζουν στις γειτονιές τους, παραθέτουμε πέντε ενδεικτικούς πίνακες. Πρόκειται για τα επίσημα στοιχεία της Αστυνομίας, όπως δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα της, που αφορούν τη λεγόμενη καθημερινή εγκληματικότητα», πρόσθεταν από την Πειραιώς.

«Τα στοιχεία της Αστυνομίας, όχι μόνον αναδεικνύουν ότι κ. Τσίπρας είναι συνειδητά ψεύτης, αλλά και αδίστακτος, καθώς δεν αισθάνεται καμία ντροπή να επικαλείται στη Βουλή στοιχεία που προφανώς έχει κατασκευάσει από το μυαλό του. Είτε ο ίδιος, είτε οι συνεργάτες του στα γνωστά υπόγεια του Μαξίμου, όπου φαντασιώνονται και δημοσκοπήσεις υπέρ του», κατέληγαν.

Η Ν.Δ. σημείωσε πως ο κ. Τσίπρας είπε ότι ληστείες με αρπαγή τσαντών έχουν μειωθεί κατά 75%. «Η αλήθεια είναι ότι οι ληστείες με αρπαγή τσαντών από το 2014 στο 2016 αυξήθηκαν κατά 67,5% », συμπλήρωσε η Πειραιώς.

«Είπε ο κ. Τσίπρας ότι οι κλοπές και διαρρήξεις καταστημάτων έχουν μειωθεί κατά 7%. Η αλήθεια είναι ότι οι κλοπές και διαρρήξεις καταστημάτων, από το 2014 στο 2016, αυξήθηκαν κατά 25,5%» συνέχισε η Νέα Δημοκρατία και τόνισε επίσης: «Είπε ο κ. Τσίπρας ότι οι κλοπές και οι διαρρήξεις σπιτιών έχουν μειωθεί κατά 8,6%. Η αλήθεια είναι ότι οι κλοπές και οι διαρρήξεις σπιτιών είναι αυξημένες κατά 5% (το 2015) και 2,5% (το 2016) σε σχέση με το 2014».

«Είπε ο κ. Τσίπρας ότι ληστείες σε σούπερ μάρκετ έχουν μειωθεί κατά 22%. Η αλήθεια είναι ότι οι ληστείες στα σούπερ μάρκετ από το 2014 στο 2016 αυξήθηκαν κατά  32,3%.  Είπε ο κ. Τσίπρας ότι ληστείες εντός σπιτιών έχουν μειωθεί κατά 22%. Η αλήθεια είναι ότι οι ληστείες εντός σπιτιών έχουν αυξηθεί κατά 18,4% (το 2015) και κατά 3,5% (το 2016) σε σχέση με το 2014», πρόσθεσε η Ν.Δ.

Καταλήγοντας τόνισε πως «αυτή είναι η αλήθεια την οποία μπορεί εύκολα κανείς να επιβεβαιώσει και στην επίσημη ιστοσελίδα της αστυνομίας. Όλα τα άλλα που είπε ο Πρωθυπουργός στην Βουλή είναι fake news με -φαρδιά πλατιά- την υπογραφή Τσίπρα».

Μαξίμου: Ο μηχανισμός ψεύδους και προπαγάνδας της Ν.Δ. αυτοεξευτελίζεται ξανά

Απαντώντας στη Νέα Δημοκρατία και επικαλούμενοι στοιχεία της ΕΛΑΣ για Α’ Εξάμηνο του 2017, κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου ανέφεραν ότι «ο μηχανισμός ψεύδους και προπαγάνδας της Ν.Δ., προφανώς εσκεμμένα παρουσιάζει την αναφορά του Πρωθυπουργού στη σύγκριση της τρέχουσας χρονιάς με την περσινή, ως δήθεν σύγκριση της περιόδου 2012-2014 με αυτή των ετών 2015-2017».

Οι ίδιοι κυβερνητικοί κύκλοι έκαναν λόγο για «απέλπιδα προσπάθεια» της Ν.Δ. «να διασώσει το ναυάγιο του κ. Μητσοτάκη στη συζήτηση στη Βουλή». Κατά τους ίδιους κύκλους, η προσπάθεια αυτή της Ν.Δ. «καταλήγει στον αυτοεξευτελισμό».

«Και επιτίθεται στον Πρωθυπουργό αποδίδοντας του πράγματα, τα οποία δεν είπε ποτέ. Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε όχι μόνο σε συγκριτικά στοιχεία της περιόδου 2012-2014 με την περίοδο 2015-2017, αλλά και σε συγκριτικά στοιχεία του 2016 σε σχέση με το 2017. Αναδεικνύοντας έτσι, τη διαρκή βελτίωση χρόνο με το χρόνο, της εικόνας στο πεδίο της μείωσης της εγκληματικότητας», συμπλήρωσαν οι ίδιες πηγές.

Σύμφωνα με τους κυβερνητικούς κύκλους, επί λέξει, ο Πρωθυπουργός στο συγκεκριμένο κομμάτι της ομιλίας του ανέφερε:

«Επίσης, σε σύγκριση με πέρυσι:

  • Καταγράφεται μείωση στις απάτες – σημαντικό για περίοδο κρίσης, όπως και στις υποθέσεις πλαστογραφίας
  • Μείωση κατά 6,8% στις κλοπές-διαρρήξεις καταστημάτων,
  • μείωση 8,6% στις κλοπές-διαρρήξεις σε σπίτια
  • Μείωση στην παραβατικότητα στο πεζοδρόμιο – 67% κάτω στις αρπαγές τσαντών, όπως και μείωση 75% στις ληστείες με αρπαγή τσαντών
  • Μείωση 21,9% σε ληστείες εντός σπιτιών
  • Μείωση 21,5% στις ληστείες σούπερ μάρκετ».

Αλ. Τσίπρας: Αποκαλυπτικά τα στοιχεία της ΕΛΑΣ

Με ανάρτησή του στο facebook ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανέφερε πως «για το κέντρο της Αθήνας και την περιοχή των Εξαρχείων για την οποία τόσο κόπτεται η αξιωματική αντιπολίτευση μιλάνε τα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας». https://primeminister.gr/2017/11/03/18699

 

Ν. Τόσκας: Η Ν.Δ. παραβλέπει σκόπιμα στοιχεία των δύο τελευταίων ετών

Θέση στην αντιπαράθεση πήρε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, σημειώνοντας σε σχόλιό του πως «εάν οι αριθμοί δεν είναι αυτοί που μας αρέσουν, ε, λοιπόν, τόσο το χειρότερο για τους αριθμούς».

Ο κ. Τόσκας καταλόγισε στη Ν.Δ. ότι «επικαλείται στοιχεία παρελθόντων ετών και συγκεκριμένα 2012 -2016, παραβλέποντας εκείνα των δύο τελευταίων ετών, με σκοπό να στηρίξει το αφήγημά της περί έξαρσης της ανομίας».

Ν.Δ.: Υπουργός - Νοστράδαμος ο Ν. Τόσκας

«Τα επίσημα στοιχεία της αστυνομίας για την εγκληματικότητα, που έδωσε στη δημοσιότητα η Νέα Δημοκρατία, αφορούν το διάστημα 2012 - 2016, διότι το 2017, ως γνωστόν, δεν έχει τελειώσει», απάντησε η Ν.Δ. σε νεότερη ανακοίνωσή της.

Σημείωσε επίσης ότι «ο κ. Τόσκας εγκαλεί τη Νέα Δημοκρατία ότι θα όφειλε να γνωρίζει πόσα εγκλήματα θα γίνουν όχι μόνον μέχρι το τέλος του 2017, αλλά και το 2018! Στο εξής θα αποκαλούμε τον Υπουργό Νοστράδαμο».
 
Καταλήγοντας η Νέα Δημοκρατία τόνισε ότι δεν θα απαντά στο εξής σε «κύκλους του Μαξίμου», στους οποίους καταλόγισε ότι «προσπαθούν να τετραγωνίσουν τον κύκλο».