Ο Μητσοτάκης παρουσιάζει το πρόγραμμα της ΝΔ στο Παρίσι - Free Sunday
Ο Μητσοτάκης παρουσιάζει το πρόγραμμα της ΝΔ στο Παρίσι

Ο Μητσοτάκης παρουσιάζει το πρόγραμμα της ΝΔ στο Παρίσι

Την προγραμματική πρόταση της Ν.Δ. θα παρουσιάσει σήμερα, ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντηση που θα έχει στο Παρίσι με τον υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας, Μπρούνο Λεμέρ.

Στο επίκεντρο της συνάντησης θα βρεθούν η πορεία της οικονομίας και το ελληνικό πρόγραμμα και ο κ.Μητσοτάκης θα εκφράσει την πεποίθηση του ότι μπορεί να βάλει τη χώρα σε τροχιά ισχυρής ανάπτυξης, βασιζόμενη στην αλλαγή μίγματος δημοσιονομικής πολιτικής, με σταδιακή μείωση της φορολογίας και ταυτόχρονη μείωση των δημόσιων δαπανών.

Ο κ,Μητσοτάκης πιστεύει στην προώθηση ενός γενναίου προγράμματος μεταρρυθμίσεων που θα δημιουργεί, μεταξύ άλλων, προϋποθέσεις για την προσέλκυση επενδύσεων και στην υλοποίηση ενός εθνικού σχεδίου ελληνικής ιδιοκτησίας, το οποίο θα πηγαίνει πέρα και πάνω από τα Μνημόνια.

Την επόμενη εβδομάδα, ο πρόεδρος της ΝΔ, θα μιλήσει στην Ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και αναμένεται να έχει δείπνο εργασίας με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι.

Αυτές οι επαφές ακολουθούν τις συναντήσεις που είχε με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, καθώς και με πλήθος Ευρωπαίων επιτρόπων στους οποίους επίσης παρουσίασε το μεταρρυθμιστικό σχέδιο της ΝΔ, σε εναρμόνιση με τη στρατηγική της Ε.Ε.

«Αν ο κ. Τσίπρας πίστευε πραγματικά στο success story του, δεν θα είχε ανάγκη να ακολουθήσει αυτή την τακτική πόλωσης. Το κάνει επειδή γνωρίζει πάρα πολύ καλά τα αδιέξοδα στα οποία έχει οδηγήσει τη χώρα», είπε ο κ. Μητσοτάκης από το βήμα της συνεδρίασης της Κ.Ε. της ΟΝΝΕΔ καταγγέλλοντας ότι «ο κ. Τσίπρας ηγείται μιας ανίκανης παρέας την οποία εκείνος διάλεξε και η οποία έχει φτωχοποιήσει τη χώρα» και ότι «άγεται και φέρεται και από τις συνιστώσες του».

Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε να συνδυάζεται η σκληρή αντιπολιτευτική στάση απέναντι στα κυβερνητικά πεπραγμένα με προβολή του θετικού πολιτικού μηνύματος της ίδιας της Ν.Δ. και κάλεσε τα γαλάζια στελέχη να μη διστάζουν να αντιπαρατίθενται πολιτικά, αλλά να έχουν στραμμένο το βλέμμα στο μέλλον και στον προγραμματικό λόγο της Ν.Δ. που φιλοδοξεί να αποτελέσει έναν «οδικό χάρτη για την Ελλάδα του μέλλοντος».