Στην Κομισιόν φέρνει ο Παπαδημούλης τις αποκαλύψεις των Paradise Papers - Free Sunday
Στην Κομισιόν φέρνει ο Παπαδημούλης τις αποκαλύψεις των Paradise Papers

Στην Κομισιόν φέρνει ο Παπαδημούλης τις αποκαλύψεις των Paradise Papers

Επείγουσα ερώτηση προς τη Κομισιόν για τη διαρροή των Paradise Papers, που αφορά 13,4 εκατομμύρια φορολογικά αρχεία προερχόμενα από φορολογικούς παραδείσους, κατέθεσε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.

Όπως επισημαίνει ο κ. Παπαδημούλης, «τα αρχεία περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων ονόματα πολιτικών, βασιλικών οικογενειών και πολυεθνικών επιχειρήσεων, τα οποία συνεχίζουν και κρύβουν τα υπέρογκα κέρδη και τις περιουσίες τους με σκοπό να μην πληρώνουν φόρους».

«Έτσι η φοροαποφυγή και φοροδιαφυγή δημιουργεί τεράστια φορολογικά κενά τα οποία καλούνται να συμπληρώσουν οι Ευρωπαίοι πολίτες» σημειώνει ο αντιπρόεδρος του Ε.Κ.
Ζητεί τέλος από την Κομισιόν «να δημοσιοποιήσει τα στοιχεία και το μέγεθος της ζημίας που έχει η οικονομία της Ε.Ε. από το μέγεθος της φοροαποφυγής και φοροδιαφυγής», καθώς και να προστατεύσει τους Ευρωπαίους πολίτες από τα φορολογικά κενά που δημιουργούνται, επιβάλλοντας κυρώσεις σε όσους παραβιάζουν τους κανόνες.