Κύρτσος για Paradise Papers: Δεν βλέπω να γίνεται κάτι εντυπωσιακό σε πολιτικό επίπεδο - Free Sunday
Κύρτσος για Paradise Papers: Δεν βλέπω να γίνεται κάτι εντυπωσιακό σε πολιτικό επίπεδο

Κύρτσος για Paradise Papers: Δεν βλέπω να γίνεται κάτι εντυπωσιακό σε πολιτικό επίπεδο

Την πεποίθησή του ότι οι φορολογικοί παράδεισοι θα συνεχίσουν να υπάρχουν για χρόνια, εξέφρασε ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κύρτσος μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 σχετικά με τις αποκαλύψεις των Paradise Papers.

«Η αναμόρφωση του φορολογικού πλαισίου στην ΕΕ δεν προχώρησε. Ψαχνόμαστε στην επιτροπή του ΕΚ, αλλά δεν νομίζω ότι βγαίνει κάποιο αποτέλεσμα. Κάποιοι δίνουν ένα φοβερό αγώνα για να προστατεύσουν τον φορολογικό τους παράδεισο, ας πούμε στο Λουξεμβούργο. Στη Βέρνη ας πούμε, παραπέμπουν στο μέλλον. Oι φορολογικοί παράδεισοι θα συνεχίσουν να λειτουργούν για χρόνια όπως φαίνετα», επεσήμανε.

Και πρόσθεσε: «Τα panama papers αναφέρονταν κυρίως σε γραφεία και τράπεζες στην Ελβετία. Δεν θέλουν να βρεθούν απομονωμένοι διεθνώς, γι' αυτό λένε, ελάτε να μιλήσουμε σε επίπεδο ΟΟΣΑ. Βέβαια, δεν βλέπω να γίνεται κάτι εντυπωσιακό σε πολιτικό επίπεδο. Τα συζητάμε εμείς, τα αποκαλύπτετε εσείς και κάπως έτσι συνεχίζεται. Αν η βασίλισσα εμπλέκεται είναι πλήγμα για τη μοναρχία. Bλέπουμε ότι το πολιτικό σύστημα στη Μ. Βρετανία έχει αρχίσει κάπως και υπολειτουργεί».