Το σύνολο των ονομάτων στα Paradise Papers θα ελεγχθεί εξονυχιστικά, διαβεβαιώνει τη ΝΔ ο Τζανακόπουλος - Free Sunday
Το σύνολο των ονομάτων στα Paradise Papers θα ελεγχθεί εξονυχιστικά, διαβεβαιώνει τη ΝΔ ο Τζανακόπουλος

Το σύνολο των ονομάτων στα Paradise Papers θα ελεγχθεί εξονυχιστικά, διαβεβαιώνει τη ΝΔ ο Τζανακόπουλος

Ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών διαβεβαίωσε τη ΝΔ, πως «η κυβέρνηση θα ελέγξει εξονυχιστικά το σύνολο των ονομάτων που εμπεριέχονται στα paradise papers» ώστε, όπως πρόσθεσε, «μετά τον έλεγχο των ονομάτων από τις αρχές, να δούμε ποιοι έχουν τελέσει αδικήματα και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη και ποιοι θα πρέπει να πληρώσουν αντίστοιχα διοικητικά πρόστιμα».

Ο κ. Τζανακόπουλος αναφέρθηκε και σε σειρά πρωτοβουλιών της κυβέρνησης, στο πλαίσιο της πάταξης της φοροδιαφυγής και της διαφάνειας, όπως στους ελέγχους διαφόρων λιστών, της λίστας Λαγκάρντ, της οικειοθελούς αποκάλυψης εισοδημάτων, αλλά και στις νομοθετικές πρωτοβουλίες, όπως ο νόμος για τη χρήση πληροφοριών που έρχονται με παράνομο τρόπο στα χέρια των αρχών, αλλά και της συνεργασίας μεταξύ των χωρών για την ανταλλαγή πληροφοριών.

Ο υπουργός Επικράτειας, με αφορμή τα paradise papers, είπε ότι τέτοια ζητήματα δεν αντιμετωπίζονται μεμονωμένα από τα κράτη, αλλά θα πρέπει η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ευρωζώνη να πάρουν συνολικά μέτρα για τη φοροδιαφυγή.

«Η κυβέρνηση» πρόσθεσε ο κ. Τζανακόπουλος «έχει προτείνει κοινή φορολογική πολιτική στα κράτη μέλη της Ευρώπης και συνεργασία φορολογικών κρατών για να αντιμετωπίζονται αυτές οι πρακτικές» ενώ πρόσθεσε ότι «στο προσεχές διάστημα θα υπάρξουν νέες πρωτοβουλίες που θα ανακοινωθούν με τον πλέον επίσημο τρόπο».

Ερωτηθείς για τη χθεσινή επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και αν αυτή σχετίζεται με τις αποκαλύψεις των paradise papers, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε: «Δεν ειπώθηκε από την πλευρά μας ότι η επίθεση σχετίζεται με τις αποκαλύψεις» και επανέλαβε τον χαρακτηρισμό «προβοκατόρικη» επίθεση, η οποία σπέρνει το φόβο στους πολίτες, ξεκαθαρίζοντας ότι «η αστυνομία θα κάνει ό, τι πρέπει, δεν θα ανεχτούμε τέτοιου τύπου ενέργειες».

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις Καμμένου για παρακράτος στη σκιά της επίθεσης στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, είπε ότι «με τέτοιες ενέργειες νομιμοποιούμαστε να μιλάμε για παρακράτος».