Ματαίωση των πλειστηριασμών εισηγείται το Ειρηνοδικείο Αθηνών ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ «αδειάζει» την αστυνομία - Free Sunday
Ματαίωση των πλειστηριασμών εισηγείται το Ειρηνοδικείο Αθηνών ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ «αδειάζει» την αστυνομία

Ματαίωση των πλειστηριασμών εισηγείται το Ειρηνοδικείο Αθηνών ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ «αδειάζει» την αστυνομία

Την ματαίωση των πλειστηριασμών που είναι προγραμματισμένοι για την επόμενη Τετάρτη, προτίθεται να προτείνει η προϊσταμένη του Ειρηνοδικείου Αθηνών, όπως δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό thema, ο δικηγόρος Δημήτρης Βερβεσός, επικαλούμενος συνομιλία μαζί της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα ουσιαστικά το ειρηνοδικείο δεν λειτουργεί λόγω της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί από τη χρήση δακρυγόνων για την καταστολή όσων προσπαθούσαν να ματαιώσουν τους πλειστηριασμούς.

Διχασμένος ο ΣΥΡΙΖΑ

«Θα πρέπει να ελεγχθεί αν η αστυνομία ξεπέρασε τον ρόλο της», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος είπε ότι «είναι κατανοητή η ένταση σε ένα βαθμό για τους πλειστηριασμούς».

«Το σύνθημα κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη, είναι προφανές ότι υπονοεί την λαϊκή κατοικία, όχι τις βίλες στην Κηφισιά. Υπό αυτή την έννοια δεν νοιώθω απομακρυσμένος από αυτό στο σύνθημα. Η λαϊκή κατοικία δεν πρέπει να καταλήξει στα χέρια των τραπεζών, αυτό είναι δέσμευση της κυβέρνησης»,δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ o κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Θα έπρεπε να πάμε κι εμείς να διαμαρτυρηθούμε, δήλωσε ο βουλευτής και πρώην υπουργός, Θοδωρής Δρίτσας ενώ την αποδοκιμασία του για την χρήση των δακρυγόνων εξέφρασε ο βουλευτής Γιώργος Κυρίτσης.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην αναπληρωτής υπουργός, Μάρκος Μπόλαρης, είπε ότι η κυβέρνηση δεν έχει το περιθώριο να διαρρήξει «την κοινωνική συνοχή με τέτοιες πολιτικές για τους πλειστηριασμούς», αν και τάχθηκε και κατά των κινημάτων κατά των πλειστηριασμών.

Ο σύμβουλος του πρωθυπουργού, Νίκος Καρανίκας, δήλωσε αηδιασμένος με «Αριστεριστές Ρομπέν των Αστών και μεσοαστών λαμόγιων, υπερασπίζονται σπίτι 700.000 στην Κηφισιά».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, χθες έγιναν πλειστηριασμοί διαμερισμάτων σε διάφορες περιοχές του λεκανοπεδίου, ακόμη και για οφειλές 30.000 ευρώ παρά την κυβερνητική διαβεβαίωση ότι προστατεύεται η πρώτη κατοικία.

Συγκεκριμένα χθες 15 σπίτια που ανήκουν στην κατηγορία της πρώτης κατοικίας ήταν μεταξύ αυτών που βγήκαν σε πλειστηριασμό ηλεκτρονικό και μη, στην Αττική και συγκεκριμένα στις περιοχές της Αθήνας, της Νίκαιας, του Μοσχάτου, του Αμαρουσίου, της Καλλιθέας και του Χαλανδρίου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ εκπλειστηριάστηκαν:

Στο Μοσχάτο σπίτι περίπου 60 τετραγωνικών για οφειλή 30.000 ευρώ.

Στο Χαλάνδρι πρώτη κατοικία για οφειλή 43.000 ευρώ.

Στη Νίκαια τετραόροφο, που μοιραζόταν οικογένεια, με δύο πρώτες κατοικίες.