Αναγκαστήκαμε να χρησιμοποιήσουμε χημικά στο Ειρηνοδικείο, λέει η ΕΛΑΣ- Μηνύσεις από τη ΛΑΕ - Free Sunday
Αναγκαστήκαμε να χρησιμοποιήσουμε χημικά στο Ειρηνοδικείο, λέει η ΕΛΑΣ- Μηνύσεις από τη ΛΑΕ

Αναγκαστήκαμε να χρησιμοποιήσουμε χημικά στο Ειρηνοδικείο, λέει η ΕΛΑΣ- Μηνύσεις από τη ΛΑΕ

«Σε καμία περίπτωση δεν υπήρχε η διάθεση χρήσης χημικών κατά των συγκεντρωμένων. Οι αστυνομικοί αναγκάστηκαν να κάνουν χρήση αισθανόμενοι απειλή για την σωματική τους ακεραιότητα, καθώς βρέθηκαν να δέχονται αντικείμενα και επιθέσεις απο τους συγκεντρωμένους, προκειμένου να τους απωθήσουν», δηλώνουν στελέχη της ΕΛΑΣ, στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ, αναφορικά με τα χθεσινά επεοσόδια στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, επτά αστυνομικοί που συμμετείχαν στα μέτρα τάξης τραυματίστηκαν, με τον έναν εξ’ αυτών πιο σοβαρά, καθώς δέχτηκε χτυπήματα στο κεφάλι, ενώ του εκτόξευσαν και ένα κράνος στο πρόσωπο.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, Γραμματέας του Π.Σ της ΛΑ.Ε μαζί με τον Δημήτρη Στρατούλη και τον Θανάση Μπαρτζώκα, κατέθεσαν μήνυση σε βάρος των κκ. Τόσκα και Κοντονή, σε βάρος του Αρχηγού της ΕΛΑΣ και κατά παντός άλλου υπευθύνου για την δολοφονική επίθεση των ΜΑΤ με ρίψη δακρυγόνων σε κατάμεστο κλειστό χώρο όπου υπήρχαν εκατοντάδες διαδηλωτές.

Μήνυση επίσης κατατέθηκε για το γεγονός ότι ισχυρίζονται πως έγιναν πλειστηριασμοί στο Ειρηνοδικείο Αθηνών την στιγμή που τα ΜΑΤ δεν επέτρεπαν σε κανέναν πολίτη να καταθέσει προσφορά ούτε φυσικά να παρακολουθήσει την διαδικασία σε μια αίθουσα η οποία ήταν κατάμεστη από άνδρες των ΜΑΤ.