Σπυράκη: Κανένα πλαίσιο προστασίας της λαϊκής κατοικίας - Free Sunday
Σπυράκη: Κανένα πλαίσιο προστασίας της λαϊκής κατοικίας

Σπυράκη: Κανένα πλαίσιο προστασίας της λαϊκής κατοικίας

«Δεν υπάρχει κανένα πλαίσιο προστασίας για τη λαϊκή κατοικία. Η κυβέρνηση της Ν.Δ. είχε προστατεύσει την πρώτη κατοικία», σημείωσε και υποστήριξε ότι το κόμμα της μπορεί να βρει τα ακίνητα όσων έχουν βγάλει χρήματα στο εξωτερικό.

Όπως είπε, η Ν.Δ. έχει τη δυνατότητα να βρει τους στρατηγικούς κακοπληρωτές και να προχωρήσει σε αυτούς τους πλειστηριασμούς και να προστατεύσει τη λαϊκή κατοικία. «Η κυβέρνηση δίνει μόνο το 60% της προστασίας που είχαμε δώσει εμείς, για το 2017» συμπλήρωσε.

«Ακουσα τον κ. Τσακαλώτο να μιλά και νόμιζα ότι άκουγα εκπρόσωπο καπιταλισμού, γι' αυτό έχει τα λεφτά του στο εξωτερικό», πρόσθεσε. 

Για το εμπάργκο πώλησης όπλων προς τη Σαουδική Αραβία, που ψηφίστηκε στο Ευρωκοινοβούλιο, η κ. Σπυράκη τόνισε πως η ΝΔ ψήφισε υπέρ.

«Ψηφίσαμε την πρόταση του ΕΛΚ, και θέλαμε τη δική μας διατύπωση για το εμπάργκο όπλων. Ολοι θέλουν να δημιουργήσουν εντυπώσεις την ώρα που το σκάνδαλο Καμμένου έχει πάρει διεθνείς διαστάσεις. Από το 2016 έχουμε ψηφίσει όλα τα ψηφίσματα για έλεγχο εξαγωγής όπλων», σημείωσε, υπενθυμίζοντας πως το πρώτο παρόμοιο ψήφισμα για εμπάργκο έχει ημερομηνία 25-2-16.

 «Οταν ξεκίνησε η προσπάθεια για συμφωνία της κυβέρνησης με τη Σαουδική Αραβία ήταν γνωστή αυτή η θέση» είπε η εκπρόσωπος της Ν.Δ., κατηγορώντας τον Πάνο Καμμένο πως παρουσίασε πλαστά έγγραφα στη Βουλή: «Το ελληνικό δημόσιο έχει χάσει χρήματα. Ο Καμμένος παρουσίασε πλαστά έγγραφα. Κανείς δεν έχει απαντήσει σε αυτό. Θα καταθέσουμε επίκαιρη ερώτηση στον κ. Κοτζιά. Οση σύγχυση και να επιχειρηθεί να υπάρξει, το ΚΥΣΕΑ, δηλαδή η κυβέρνηση, έχει εγκρίνει μια συμφωνία με κυβέρνηση». 

Τέλος, η κ. Σπυράκη εξέφρασε τον προβληματισμό της Ν.Δ. για το περιεχόμενο της προκήρυξης για τις τηλεοπτικές άδειες, επισημαίνοντας τον περιορισμό, όπως είπε, του φάσματος και τον ελλιπή έλεγχο πόθεν έσχες. «Δεν θα ανεχτούμε φαινόμενα λαγών, Καλογρίτσα και βοσκοτόπια» υπογράμμισε.

Πηγή: ΑΜΠΕ