Τσίπρας: Η Πορτογαλία αποτελεί ένα πολύ καλό σήμα για όλους μας - Free Sunday
Τσίπρας: Η Πορτογαλία αποτελεί ένα πολύ καλό σήμα για όλους μας

Τσίπρας: Η Πορτογαλία αποτελεί ένα πολύ καλό σήμα για όλους μας

Τη σημασία όχι μόνο της εξόδου από τα μνημόνια αλλά και της εφαρμογής κοινωνικά φιλικών πολιτικών αμέσως μετά την έξοδο από αυτά, υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας παραπέμποντας στο παράδειγμα της Πορτογαλίας, με τον Αντόνιο Κόστα να αναδεικνύει ουσιαστικά την αναγκαιότητα και τη σημασία των συμμαχιών ως προς αυτό, με τη φράση προς τον Έλληνα πρωθυπουργό: «Και χρειαζόμαστε «παρέα» σε αυτό».

«Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι ξανά στην Πορτογαλία», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την έναρξη της συνάντησής του με τον Α.Κόστα, για να σημειώσει προς τον Πορτογάλο πρωθυπουργό ότι η Πορτογαλία, «αποτελεί ένα πολύ καλό σήμα για όλους μας, γιατί δείξατε τον δρόμο, όχι μόνο για το πώς να βγεις από τα μνημόνια, αλλά και πώς να εφαρμόσεις κοινωνικά φιλικές πολιτικές ακριβώς μετά και τα μνημόνια».

Συνεπώς, τόνισε ο πρωθυπουργός, «αμέσως μετά τη δική μας έξοδο από τα μνημόνια τον ερχόμενο Αύγουστο», θα υπάρχει το παράδειγμα της Πορτογαλίας ώστε να πείσουμε όλους τους Ευρωπαίους εταίρους ότι πρέπει να εφαρμόσουμε τις ίδιες κοινωνικές πολιτικές.

«Είναι πολύ σημαντικό και χρειαζόμαστε «παρέα»», έσπευσε να συμπληρώσει ο Πορτογάλος πρωθυπουργός.

Νωρίτερα, ο Α.Κόστα επιφύλαξε θερμή υποδοχή στον Έλληνα πρωθυπουργό κατά την είσοδο στο πρωθυπουργικό Μέγαρο της Λισσαβώνας.

Στις 22:30 ο Αλέξης Τσίπρας θα συμμετάσχει στο δείπνο εργασίας του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Πηγή: ΑΜΠΕ