Μητσοτάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ πήγε στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας χωρίς κανένα όριο - Free Sunday
Μητσοτάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ πήγε στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας χωρίς κανένα όριο

Μητσοτάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ πήγε στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας χωρίς κανένα όριο

Επίθεση στην κυβέρνηση, για τους πλειστηριασμούς, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μιλώντας στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι, ο ΣΥΡΙΖΑ πήγε «από κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας χωρίς κανένα όριο.

Κάλεσε την κυβέρνηση να εξασφαλίσει ότι οι πλειστηριασμοί θα ξεκινήσουν από τις βίλες στη Μύκονο και τα εξοχικά των πολλών εκατομμυρίων, κι όχι από τις μικροϊδιοκτησίες των αδυνάμων.

Επισήμανε ότι η τρίτη αξιολόγηση είναι άρρηκτα συνδεδεμένη στη συνείδηση των πολιτών με την υπόθεση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, προσθέτοντας ότι η Νέα Δημοκρατία είχε, έχει και θα έχει ως ακρογωνιαίο λίθο της πολιτικής της την προστασία των πιο ευάλωτων.

Αναφερόμενος στα περί καθαρής εξόδου από το Μνημόνιο τον Αύγουστο του 2018 ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι δυστυχώς δεν υπάρχει καθαρή έξοδος. 

Αντίθετα, είπε, βρισκόμαστε μπροστά σε άλλη μια απόπειρα εξαπάτησης του ελληνικού λαού καθώς ο είναι πολύ καλά γνωστά τα επιπλέον μέτρα που πρόκειται να επιβληθούν από το 2019. 

Μέτρα μείωσης συντάξεων και μείωσης του αφορολογήτου ορίου που ψήφισε η κυβέρνηση Τσίπρα υπογράφοντας το de facto τέταρτο Μνημόνιο, με υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα. 

Ο πρόεδρος της ΝΔ επισήμανε ότι αυτό που χρειάζεται είναι η πραγματική έξοδος από τη κρίση μέσα από ένα μεταρρυθμιστικό ηλεκτροσόκ. «Και αν αυτή η λέξη τρομάζει κάποιους τους λέω ότι το μεγαλύτερο ρίσκο σήμερα είναι το ρίσκο της αδράνειας» κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.