Σάλος από την πρόταση Παρασκευόπουλου και αποποινικοποίηση της καταστροφής της σημαίας - Free Sunday
Σάλος από την πρόταση Παρασκευόπουλου και αποποινικοποίηση της καταστροφής της σημαίας

Σάλος από την πρόταση Παρασκευόπουλου και αποποινικοποίηση της καταστροφής της σημαίας

Ακόμα και από τον ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε έντονη αντίδραση με τον Ευρωβουλευτή Δημήτρη Παπαδημούλη να εκφράζει την έντονη αντίθεση του μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter όπου έγραψε χαρακτηριστικά: «Δεν συμφωνώ καθόλου με τις απόψεις Παρασκευόπουλου περί Χρυσής Αυγής κ Ελληνικής σημαίας. Δεν εκφράζουν ούτε τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε την Κυβέρνηση».

Από την πλευρά της η ΝΔ με ανακοίνωσή της έκανε λόγο «για περίσσευμα θράσους» και ότι «για τη Νέα Δημοκρατία, όπως και για όλους τους Έλληνες, η σημαία μας είναι όσιο και ιερό». «Αποδοκιμάζουμε και καταγγέλλουμε τις δηλώσεις - παραλήρημα του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και περιμένουμε από την Κυβέρνηση της χώρας και το κόμμα του να πράξουν το ίδιο» ανέφερε σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος του κόμματος Βασίλης Κικίλιας.

Ακόμα και από την πτέρυγα των ΑΝΕΛ υπήρξαν αντιδράσεις με τον βουλευτή Δημήτρη Καμμένο να χαρακτηρίζει «προκλητική» την άποψη του κ. Παρασκευόπουλου προτείνοντας μάλιστα την ποινικοποίηση απόψεων που υποστηρίζουν την αποποινικοποίηση του συγκεκριμένου αδικήματος.

«Ιδιαιτέρως προκλητική είναι η τοποθέτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργού Δικαιοσύνης, Νίκου Παρασκευόπουλου ο οποίος ζήτησε την έναρξη ενός διαλόγου προκειμένου να αποποινικοποιηθεί ως αδίκημα το κάψιμο της σημαίας» σημειώνει ο βουλευτής των ΑΝΕΛ και υπενθυμίζει ότι σύμφωνα με το Άρθρο 188 σχετικό με την προσβολή συμβόλων ή τόπων ιδιαίτερης εθνικής ή θρησκευτικής σημασίας «Όποιος, για να εκδηλώσει μίσος ή περιφρόνηση, αφαιρεί, καταστρέφει, παραμορφώνει ή ρυπαίνει την επίσημη σημαία του κράτους ή έμβλημα της κυριαρχίας του ή ηχητικά παρεμποδίζει τη δημόσια ανάκρουση του εθνικού ύμνου, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο έτη ή χρηματική ποινή».

Για ντροπιαστική δήλωση όσον αφορά στην «ένταξη της Χρυσής Αυγής σε κλίμα δημοκρατίας» έκανε λόγο και ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης ο οποίος διερωτήθηκε: «Θα τον αποπέμψει κανείς ή θα «συγχωρεθεί» για να ψηφίσει τα επόμενα μέτρα;».

Τελικά υπό την πίεση των αντιδράσεων ο Νίκος Παρασκευόπουλος προχώρησε σε διευκρινιστική δήλωση ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται στο σκέλος των όσων είπε για τη Χρυσή Αυγή και όχι σε αυτά για τη σημαία τονίζοντας ότι: «Νόμιζα ότι η προσήλωσή μου στα ανθρώπινα δικαιώματα και στις δημοκρατικές αξίες θα απέτρεπε τις παρερμηνείες μιας απλής δήλωσής μου. 

Αφού όμως, όπως φαίνεται, αυτό χρειάζεται διευκρινίζω: Πιστεύω, ότι κάθε ανθρώπινο ον, έχει δικαίωμα να αλλάξει στο μέλλον στάση.  Η φασιστική ιδεολογία δεν είναι θέμα αναλλοίωτου αίματος ή γονιδίων, αλλά κοινωνικοπολιτικό μόρφωμα, που σαγηνεύει αρκετούς.  Η δήλωσή μου πάντως καθόλου δεν αναφέρεται στο παρελθόν, στα πεπραγμένα μιας ομάδας που εμφορείται από ναζιστική ιδεολογία, ούτε στα εγκλήματα μελών της που λογοδοτούν ενώπιον της Δικαιοσύνης.  Η ιστορία δεν ξεπλένεται».