«Έτοιμοι να αλλάξουμε την Ελλάδα», δηλώνει η ΝΔ στο 11ο συνέδριο της - Free Sunday
«Έτοιμοι να αλλάξουμε την Ελλάδα», δηλώνει η ΝΔ στο 11ο συνέδριο της

«Έτοιμοι να αλλάξουμε την Ελλάδα», δηλώνει η ΝΔ στο 11ο συνέδριο της

 

Την προγραμματική υπεροχή της ΝΔ και τα ανοίγματα προς τις δυνάμεις της κοινωνίας που είναι ακόμη διστακτικές, επιδιώκει η ΝΔ να επιβεβαιώσει στο 11ο Συνέδριο του κόμματος που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο στον εκθεσιακό χώρο Metropolitan Expo, στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος».

"Αναμένω με μεγάλο ενδιαφέρον το συνέδριο που θα διεξαχθεί αυτό το σαββατοκύριακο. Θα είναι μια εξαιρετική ευκαιρία  να παρουσιάσουμε το όραμά μας για το πώς η χώρα θα πάει μπροστά. Αυτή τη στιγμή διατηρούμε ένα μεγάλο προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις. Αλλά, πρέπει να πείσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους Έλληνες ότι έχουμε ένα ξεκάθαρο σχέδιο για την επιστροφή της Ελλάδας στη βιώσιμη ανάπτυξη. Έχουμε φτάσει σε ένα σημείο όπου οι Έλληνες είναι βαθιά απογοητευμένοι από τη σημερινή Κυβέρνηση. Αναζητούν εναλλακτικές λύσεις. Η Νέα Δημοκρατία είναι το μόνο κόμμα που έχει παρουσιάσει μια αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση.  Είμαστε πολύ αισιόδοξοι ότι μετά και το συνέδριο του κόμματος, το μήνυμά μας θα έχει απήχηση στην ελληνική κοινωνία.", δήλωσε ο κ.Μητσοτακης σε συνέντευξη του στο κανάλι του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, 

Το κεντρικό σύνθημα του Συνεδρίου, το οποίο θα ανοίξει με σύντομο χαιρετισμό του προέδρου του κόμματος, Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι «Έτοιμοι να αλλάξουμε την Ελλάδα» Στη συνεχεία θα μιλήσουν:

 • ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου Κωστής Χατζηδάκης
 • ο ευρωβουλευτής και γενικός γραμματέας του ΕΛΚ, Antonio López-Istúriz White,
 • Εκπρόσωποι των ελληνικών κομμάτων που κλήθηκαν στο Συνέδριο (ΣΥΡΙΖΑ, Δημοκρατική Συμπαράταξη, ΚΚΕ, Ανεξάρτητοι Έλληνες, Το Ποτάμι και η Ένωση Κεντρώων).
 • ο έτερος αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης,
 • ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής Λευτέρης Αυγενάκης
 • ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Κώστας Τσιάρας,
 • ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Κώστας Δέρβος.

Αμέσως μετά ο γραμματέας Προγράμματος Γιώργος Στεργίου θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα του ερωτηματολογίου που κλήθηκαν να απαντήσουν οι πολίτες όλο το προηγούμενο διάστημα.

Το Συνέδριο θα ξεκινήσει αμέσως με συζητήσεις σε τρεις θεματικές ενότητες στις οποίες εισηγητές θα είναι ένα στέλεχος της ΝΔ και δύο προσωπικότητες από τους εκτός των κομματιών τειχών.

 • Στην πρώτη ενότητα με θέμα «Υπηρεσίες για τον Πολίτη: Από το τέλμα στην ποιότητα», εισηγητής θα είναι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας και προσκεκλημένοι ομιλητές ο συγγραφέας και φιλόσοφος Στέλιος Ράμφος και ο Μανώλης Δερμιτζάκης, καθηγητής Γενετικής Ιατρικής, διευθυντής του Κέντρου Γονιδιωματικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης.
 • Στη δεύτερη ενότητα που θα κλείσει την πρώτη ημέρα των εργασιών και θα έχει θέμα «Οικονομία: Από τη μιζέρια στις νέες δουλειές», εισηγητής θα είναι ο τομεάρχης Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και προσκεκλημένοι ομιλητές ο υπουργός Οικονομικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Χάρης Γεωργιάδης και ο καθηγητής Παναγιώτης Λιαργκόβας, επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής.
 • Στην τρίτη ενότητα με θέμα «Νέα Γενιά: Από την Ελλάδα των επιδομάτων στην Ελλάδα των ευκαιριών» που θα διεξαχθεί το πρωί της Κυριακής, εισηγήτρια θα είναι η Αθηνά Ντόβα, δικηγόρος, Ιδρυτής νεανικής καινοτόμου επιχείρησης και μέλος Πολιτικού Συμβουλίου ΟΝΝΕΔ, ενώ προσκεκλημένοι ομιλητές ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης και η νέα αρχιτέκτονας Κατερίνα Κούρκουλα.
 • Μετά τις εισηγήσεις, ο λόγος θα δίνεται στους συνέδρους που θα μπορούν να μετάσχουν στον διάλογο που θα ακολουθεί σε κάθε ενότητα, όπως στις παράλληλες εργασίες του Κοινωνικού Συνεδρίου που θα γίνονται σε διπλανές αίθουσες του εκθεσιακού χώρου.

Την Κυριακή θα απευθυνθούν στους συνέδρους ο Επίτροπος στην ΕΕ Δημήτρης Αβραμόπουλο και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ενώ το κλείσιμο των εργασιών του Συνεδρίου θα γίνει από τον πρόεδρο του κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη.