Μητσοτάκης: Οι ασθενέστεροι είναι τα μεγαλύτερα θύματα της κυβερνητικής πολιτικής - Free Sunday
Μητσοτάκης: Οι ασθενέστεροι είναι τα μεγαλύτερα θύματα της κυβερνητικής πολιτικής

Μητσοτάκης: Οι ασθενέστεροι είναι τα μεγαλύτερα θύματα της κυβερνητικής πολιτικής

Τα μεγαλύτερα θύματα της πολιτικής σας είναι οι οικονομικά ασθενέστεροι. Οχι μόνο δεν προστατεύονται αλλά φτωχοποιούνται. Διαλύετε την μεσαία τάξη, τόνισε ο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στη Βουλή επί του προϋπολογισμού. 

Συγκεκριμένα για τον προϋπολογισμό υποστήριξε ότι επαναλαμβάνει «την ίδια αποτυχημένη συνταγή, είναι προϋπολογισμός λιτότητας, αντιαναπτυξιακός, πολλών φόρων, άδικος και αντιλαϊκός», ενώ σημείωσε πως οι προβλέψεις για την οικονομία πέφτουν έξω, με κυριότερη αυτήν για τον ρυθμό ανάπτυξης.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, καθαρή έξοδος από τα μνημόνια δεν υπάρχει. Μάλιστα, σημείωσε ότι θα υπάρχει ειδική αυξημένη επιτήρηση μετά τον Αύγουστο του 2018. «Η κυβέρνησή σας έχει ήδη βάλει τη χώρα σε τέταρτο μνημόνιο, υπάρχουν ψηφισμένα μέτρα για μετά το 2018, για ποια καθαρή έξοδο μιλάτε;» είπε απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας χαρακτήρισε αχρείαστα τα υπερπλεονάσματα του 2016 και του 2017, λέγοντας ότι δεν προέκυψαν από την υπεραπόδοση της οικονομίας, αλλά είναι προϊόν της απαράδεκτης υπερφορολόγησης της παραγωγικής Ελλάδας. «Γιατί πρέπει να παράγουμε μεγαλύτερα πλεονάσματα από αυτά που μας ζητάνε οι πιστωτές μας;» ρώτησε, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση προβαίνει σε αυτή τη συνειδητή επιλογή των μεγαλύτερων υπερπλεονασμάτων για να μοιράζει επιδόματα «αντιγράφοντας τις χειρότερες πελατειακές λογικές τις μεταπολίτευσης».

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι η φοροδιαφυγή αυξάνεται διαρκώς, ενώ υποστήριξε ότι «η ανελέητη φορολογική και ασφαλιστική επιδρομή κατά πάντων, η διευρυμένη εσωτερική στάση πληρωμών, η μείωση επενδυτικών και κοινωνικών δαπανών έφεραν το δήθεν υπερπλεόνασμα και τη δήθεν υπεραπόδοση». Μάλιστα, επιτέθηκε και προσωπικά κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

«Μας είπατε κ. Τσίπρα η ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση δεν είναι μεγάλης σημασίας. Φταίω εγώ τώρα αν σας πως ψεύτη; Ή μήπως προτιμάτε το κωλοτούμπας, που έχετε πατεντάρει;» Παράλληλα του καταλόγισε αφόρητο κυνισμό και βαθιά ανηθικότητα. «Ρίξατε την προηγούμενη κυβέρνηση (σ.σ. με πρωθυπουργό τον Αντ. Σαμαρά), σε αγαστή συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή και τον Φώτη Κουβέλη για να έρθετε να εφαρμόσετε τις πιο σκληρές πολιτικές που βίωσε η χώρα ... κοροϊδέψατε των ελληνικό λαό δύο φορές, αποτύχατε δύο φορές» είπε ο πρόεδρος της Ν.Δ., προσθέτοντας πως «αποτύχατε και ως αντιμνημονιακοί και ως διαχειριστές του μνημονίου».