Κυρ. Μητσοτάκης: Εκλογές για να μην γίνει η Ελλάδα ένα αποτυχημένο κράτος - Free Sunday
Κυρ. Μητσοτάκης: Εκλογές για να μην γίνει η Ελλάδα ένα αποτυχημένο κράτος

Κυρ. Μητσοτάκης: Εκλογές για να μην γίνει η Ελλάδα ένα αποτυχημένο κράτος

Ολομέτωπη επίθεση εναντίον της κυβέρνησης αλλά και του Αλέξη Τσίπρα προσωπικά εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ κατά τη συζήτηση του ασφαλιστικού-φορολογικού νομοσχεδίου στη Βουλή.

Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε εκλογές «για να μην γίνει η Ελλάδα ένα failed state (αποτυχημένο κράτος) εκτεθειμένη στις γεωπολιτικές θύελλες».

«Θα ήμουν ασυγχώρητος αν απέναντι σε μια τόσο επικίνδυνη Κυβέρνηση, δεν έκανα τα πάντα για να οδηγηθούμε στη μόνη λύση, στη μόνη διέξοδο: στις εκλογές, όπου ο λαός γνωρίζοντας την αλήθεια θα αποφασίσει για το μέλλον. Εκλογές για να μπει ένα τέλος στο διασυρμό της χώρας, ένα τέλος στην αδιάκοπη φτωχοποίηση χωρίς καμία προοπτική. Εκλογές για να αποκτήσει η χώρα αξιόπιστη Κυβέρνηση με δικό της σχέδιο. Να συζητά με τους δανειστές με όρους αμοιβαίου σεβασμού και αξιοπιστίας, να πορευτεί μαζί με την κοινωνία το δύσκολο δρόμο που έχουμε μπροστά μας, αλλά με τη σιγουριά της επιτυχίας που θα αφορά όλους τους Έλληνες. Εκλογές για μια ισχυρή Ελλάδα στον πυρήνα της Ευρώπης. Όχι για μια Ελλάδα failed state, εκτεθειμένη στις γεωπολιτικές θύελλες. Έχουν κόστος οι εκλογές; Έχουν. Αλλά είναι πολύ μικρότερο από τον όλεθρο της παραμονής σας».

Ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό «κατά συρροή ψεύτη» λέγοντας πως «ο κατά συρροή ψεύτης δεν μπορεί να μιλάει για την γλώσσα της αλήθειας» συμπληρώνοντας πως «υπάρχουν ψέματα, μεγάλα ψέματα και ο κύριος Τσίπρας». «Κανείς δεν σας πιστεύει πλέον ούτε στην Ελλάδα ούτε στο εξωτερικό» προσέθεσε.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε οπορτουνιστή τον Πρωθυπουργό σημειώνοντας: «Σας είχα προειδοποιήσει ότι σύντομα θα είστε ο πιο νέος και αναξιόπιστος πρώην Πρωθυπουργός».