ΝΔ: Κάθε φορά που η κυβέρνηση δήθεν διαπραγματεύεται, ο λογαριασμός των μέτρων ανεβαίνει - Free Sunday
ΝΔ: Κάθε φορά που η κυβέρνηση δήθεν διαπραγματεύεται, ο λογαριασμός των μέτρων ανεβαίνει

ΝΔ: Κάθε φορά που η κυβέρνηση δήθεν διαπραγματεύεται, ο λογαριασμός των μέτρων ανεβαίνει

«Η κυβέρνηση, κάθε μέρα, όλο και περισσότερο, βρίσκεται αντιμέτωπη με την οδυνηρή πραγματικότητα. Πραγματικότητα που δημιούργησε η ίδια με την εμμονή της στη υπερφορολόγηση, τονίζει ο κ. Σταϊκούρας, και προσθέτει:

«Αλλά και που συνδιαμόρφωσε με την υπογραφή της στην τελευταία απόφαση του Eurogroup με την οποία:

  • Αποδέχεται ότι υφίσταται δημοσιονομικό κενό το 2018, το οποίο συμφωνεί να καλύψει με πρόσθετα μέτρα λιτότητας.
  • Επιβεβαιώνει ότι οι δημοσιονομικοί στόχοι θα παραμείνουν υψηλοί, για αρκετά χρόνια μετά το 2018, όπως, άλλωστε, είχε συμφωνήσει από το καλοκαίρι, παρά τις τότε διαψεύσεις της.
  • Δεσμεύεται στην επίτευξη αυτών των στόχων με την εφαρμογή μόνιμων μηχανισμών επιτροπείας της χώρας. Προσπαθεί δε να ”χρυσώσει το χάπι” του “μόνιμου κόφτη” με δήθεν ”εφάπαξ δότη”. Με την αλλοπρόσαλλη τακτική της θέτει σε κίνδυνο και τις λίγες, σε βάθος χρόνου ρυθμίσεις για το χρέος.
  • Συμφωνεί με τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο Πρόγραμμα, και μάλιστα με τη χρηματοδοτική στήριξή του. 

Σήμερα που αποδεικνύεται, για ακόμη μία φορά, ότι η Κυβέρνηση δεν έχει ”κόκκινες γραμμές” και η ολοκλήρωση της 2ης αξιολόγησης μετατίθεται, παλινδρομεί και πελαγοδρομεί, ”κατασκευάζει εχθρούς”, εντός και εκτός χώρας, για να καλύψει τα αδιέξοδα της πολιτικής της.

Η αλήθεια, όμως, δεν κρύβεται: Κάθε φορά που η Κυβέρνηση δήθεν διαπραγματεύεται, ο λογαριασμός των μέτρων ανεβαίνει και οι επώδυνες δεσμεύσεις πολλαπλασιάζονται. Η πολιτική αλλαγή έχει καταστεί επιβεβλημένη»