Μητσοτάκης: Ο κ. Καμμένος θα επιδείξει «μεγάλη πολιτική ευλυγισία» και στο Σκοπιανό - Free Sunday
Μητσοτάκης: Ο κ. Καμμένος θα επιδείξει «μεγάλη πολιτική ευλυγισία» και στο Σκοπιανό

Μητσοτάκης: Ο κ. Καμμένος θα επιδείξει «μεγάλη πολιτική ευλυγισία» και στο Σκοπιανό

«Μέσα μου δεν έχω καμία απολύτως αμφιβολία ότι τελικά ο κ. Καμμένος θα κάνει ό, τι χρειαστεί προκειμένου να παραμείνει στην καρέκλα του Υπουργού Εθνικής Αμυνας», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, σχολιάζοντας τις εξελίξεις γύρω από το Σκοπιανό.

Σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα capital.gr, ο κ. Μητσοτάκης, ερωτηθείς για το αν διαφαίνεται λύση στο ζήτημα της ονομασίας, τόνισε:

«Για να μπορέσω να τοποθετηθώ για το αν υπάρχει πραγματικά  χαμένη ευκαιρία, θα πρέπει να γνωρίζουμε ποια είναι η επίσημη θέση της πλειοψηφίας. Μέχρι στιγμής δεν έχω ακούσει τίποτα. Όταν τοποθετηθεί επίσημα η Κυβέρνηση, δια του πρωθυπουργού, εκφράζοντας και τους δύο κυβερνητικούς εταίρους, θα μπορέσουμε και εμείς να τοποθετηθούμε επί της λεπτομέρειας της όποιας λύσης τελικά διαπραγματευτεί».

Παράλληλα, αναφερόμενος στον υπουργό Αμυνας πρόσθεσε με νόημα ότι «θα επιδείξει μία μεγάλη πολιτική ευλυγισία και σε αυτό το ζήτημα, όπως και σε πολλά άλλα».

«Δεν συνομιλώ με τον κ. Καμμένο. Περιμένω από τον κ. Τσίπρα, όπως σας είπα, να εκφράσει στο σύνολό της την κυβερνητική θέση, απηχώντας τις απόψεις και των δύο εταίρων. Και θεωρώ ότι δεν υπάρχει λόγος να δώσουμε παραπάνω συνέχεια σε αυτή τη συζήτηση μέχρι να ενημερωθεί επίσημα τουλάχιστον η Αξιωματική Αντιπολίτευση για το πραγματικό  διακύβευμα αυτών των διαπραγματεύσεων. Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση, σε αντιδιαστολή με το τι συνέβαινε σε άλλες εποχές. Αναμένουμε, λοιπόν, από την Κυβέρνηση την ενημέρωση, όποτε κρίνει αυτή ότι πρέπει να την παράσχει στα Κόμματα της Αντιπολίτευσης, και την τελική κυβερνητική γραμμή», συμπλήρωσε.

Ακόμη, ερωτηθείς αν η ΝΔ θα συναινέσει σε περίπτωση που η κυβέρνηση υιοθετήσει τη σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, τόνισε:

«Δεν απαντώ σε υποθετικά ερωτήματα. Σας είπα ποιο είναι το πλαίσιο το οποίο δεσμεύει, θεωρώ συνολικά, τη χώρα, αλλά προφανώς και την Παράταξη η οποία το διαπραγματεύτηκε και είναι αυτό το οποίο αναφέρατε. Από εκεί και πέρα, ξέρετε πολύ καλά ότι σε όλες αυτές τις συμφωνίες ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες. Θα πρέπει, λοιπόν, να δούμε όχι απλά το πλαίσιο, αλλά και την όποια συνολική συμφωνία καταφέρει η Κυβέρνηση. Για το τι θα συμβεί αν ο κ. Καμμένος επιμείνει στη διαφωνία του, θα πρέπει να ρωτήσετε τον κ. Τσίπρα».

Σε ερώτηση σχετικά με την περικοπή των εκπαιδευτικών ταξιδιών των μαθητών στο εξωτερικό, ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε ότι «στόχος μας θα έπρεπε να είναι να δίνουμε όσο το δυνατόν περισσότερες ευκαιρίες σε παιδιά να ταξιδεύουν στο εξωτερικό και όχι να κάνουν το ακριβώς ανάποδο. Και κυρίως να δίνουν ευκαιρίες σε παιδιά από φτωχότερες οικογένειες. Και πολλές φορές οι σχολικές εκδρομές είναι ένας τέτοιος τρόπος για να γνωρίσουν τα παιδιά αυτά τον κόσμο έξω από την Ελλάδα. Είναι μια επιστροφή στο παρελθόν και σε κλειστές λογικές, πασπαλισμένη με μια ταξική ρητορική, η οποία με βρίσκει ριζικά αντίθετο».